Slapp av, Krekar...

Etter sommerens kompliserte beinbrudd er legens dom klar: Shabana Rehman må kutte ut løftinga.

-  Det er utrolig dumt, i og med at jeg for tida holder løftekurs. Dessuten kommer jeg ut av trening, sier Shabana Rehman til Dagbladet.

Etter det sagnomsuste løftet av mulla Krekar på Smuget tidligere i år, har Shabana forsvart sin rett til å løfte menn. Hvis alle kvinner løftet sine menn 30 cm fra bakken, ville det ikke vært krig i verden, mener hun.

Men slike måter å redde verden på må hun holde seg langt unna framover.

-  Jeg har åtte skruer i foten og har gått på krykker siden i sommer. Nå har jeg kasta krykkene, men må fortsatt være forsiktig. Det er bittert å gi seg når jeg var oppe i å kunne løfte 130 kg mann. Jeg hadde utviklet store muskler, men nå kommer jeg til å bli en pingle, fortviler Shabana Rehman.

Ulykken skjedde etter et fall mens komikeren var på ferie på Hvaler i sommer. Beinet satte seg fast mellom to steiner da Rehman skulle ned til vannet for å bade. Dermed ble det krykker og løfteforbud.

-  Løfteforbudet varer i hvert fall ut året, sier Shabana, og fortsetter:

-  Det er usikkert når jeg vil være i stand til å løfte igjen. Det er mulig å trene opp beinet igjen etter hvert, men noe løfting blir det ikke med det første. Det måtte i så fall være bitte små mullaer. Eventuelt mulladukker eller noe slikt, ler Shabana.

LØFTEHEMMET: Etter brudd i beinet måtte komiker Shabana Rehman gå på krykker. Nå er krykkene kastet, men hun har løfteforbud. Her på vei til utdelingen av Komiprisen 2004 sammen med komikeren Zahid Ali.