- Slapp fra det med skrekken i behold

Her er ukas medie-gullkorn.

(Dagbladet.no): «Gullkorn i mediene»-innsamlingsaksjonen vår ruller videre. Vi har bedt dere om å sende oss sommerens morsomste sitater fra mediene, og bidragene strømmer inn til e-posten vår, sitatet@gmail.com.

Før vi går i gang med ukas gullkorn, kan vi fastslå to ting:

1. Gullkorn-innsamlingen har gått over til en «morsomme skrivefeil i mediene»-innsamling. Ikke at det nødvendigvis gjør noe. Morsomt er morsomt.

2. Dere har enormt god hukommelse når det gjelder skrivefeil i mediene. De eldste bidragene vi har fått er fra 50-tallet. Riktignok har vi bedt om denne sommerens gullkorn, men igjen: Morsomt er morsomt.

Dagens første er fra i fjor, og er sakset fra Østlands-Posten. Saken handlet ifølge innsenderen om to fiskere som hadde hatt en heller strabasiøs tur på sjøen, og overskriften var som følger: «Slapp fra det med skrekken i behold».

- Fiskerne så relativt lite skremt ut på bildene, men det er jo mulig de greide å skjule skrekken for fotografen, kommenterer innsenderen.

En sak som har vært mye framme i nyhetsbildet i sommer, er råneroppgjøret på Notodden. Som kjent blir journalister ofte kritisert for å jage i flokk, og det kunne fort ha skjedd her, på en sak som mange medier dekket. Men TV2 Nyhetskanalen gjorde sitt for å unngå det. Der andre medier meldte om sinte rånere som laget bråk, bidro de med innslaget «Råne tilsto å ha brent et hus på Notodden».

Hvordan de fikk den stakkars grisen til å tilstå, ble det derimot ikke sagt noe om.

SKREKK: Fiskerne på bildet i Østlands-Posten var litt blidere enn det Harry Potter er på dette bildet. Men skinnet kan bedra. Foto: FILMWEB
SKREKK: Fiskerne på bildet i Østlands-Posten var litt blidere enn det Harry Potter er på dette bildet. Men skinnet kan bedra. Foto: FILMWEB Vis mer

Siste gullkorn finner vi i en to år gammel artikkel i VG, om det mye omtalte (eks)paret Paul McCartney og Heather Mills. En innsender beit seg merke i bildeteksten, hvor VG kom med følgende dårlig skjulte oppfordring:

«Pul McCartneys kone».

For øvrig anbefales en kikk på kommentarfeltet til forrige gullkorn-artikkel, hvor det også har kommet inn mange minneverdige bidrag. Ikke alle er hentet fra mediene. «Gullkorn fra pasientjournaler» er for eksempel et kapittel for seg. Hørt om pasienten som hadde vært på fjelltur og nedkom med helikopter i går?

Fortsett å sende oss gullkorn på sitatet@gmail.com. Men husk å skrive hvor du har hentet det fra!