Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Slapp Jimmy fri på stranda

«Free Jimmy» avsluttet en strålende uke i Cannes med å bli vist for nærmere 1.000 mennesker på stranda.

CANNES/OSLO (Dagbladet): Visningen seint lørdag kveld, del av festivalprogrammet Cinema de la Plage (kino på stranden), avsluttet hele filmfestivalen i Cannes.

Gigantisk storskjerm

Hver kveld etter mørkets frambrudd er én spesielt utvalgt film vist i strandkanten, på en gigantisk storskjerm.

- Det var stappfullt lenge før visningen begynte. 450 seter var satt opp for filmen, og ytterligere 4-500 mennesker hadde satt seg på stranden ved siden av eller stod oppe på croisetten (strandpromenaden i Cannes, red.) for å få med seg filmen. Flere hadde rullet ut tepper og hadde tatt med seg vin og øl, forteller Lars Hellebust.

Han er produsent for den norske animasjonsfilmen, og det var den engelskspråklige versjonen som ble vist på stranda _ med stemmene til blant andre Woody Harrelson og Kyle McLachlan.

Sexscena begeistret

- Stemninga var god. Både franskmenn, engelskmenn og amerikanere uttrykte stor begeistring etterpå. De hadde alle ledd godt. Særlig var det stor begeistring for sex-scenen og scenen der hunden blir tråkket ihjel, forteller Hellebust.

Britene Jonathan Mitchell og Rob Wright var tilstede på festivalen, og fikk med seg den norske finalefilmen:

STRANDSHOW En stemningsrapport fra den store strand-visningen av «Free Jimmy» på stranda i Cannes seint lørdag kveld. Foto: Jo Jürgens og Lars A. Hellebust
STRANDSHOW En stemningsrapport fra den store strand-visningen av «Free Jimmy» på stranda i Cannes seint lørdag kveld. Foto: Jo Jürgens og Lars A. Hellebust Vis mer

- Vi leste om filmen i engelske medier for et halvt år siden, og har gledet oss til denne visningen.

Filmen var faktisk langt morsommere enn vi hadde forestilt oss, sa de etterpå.

- Overgikk alt 

 Hele produksjonsteamet fra Storm Studio var tilstede. Daglig leder i selskapet, Kristin Hellebust, søster av Lars, og resten av teamet var i ekstase etterpå.

- Å bli plukket ut til Cannes er veldig stort i seg selv. Og beach-screeningen overgikk alt. En flott avslutning på oppholdet, sier Kristin Hellebust.

«Free Jimmy» deltok også i festivalprogrammet «Kritikeruken». Også her var filmen valgt til avslutningsfilm torsdag, og deltok derfor ikke i selve konkurransen. Folkene bak «Free Jimmy» har i Cannes vært i forhandlinger med en rekke land om videresalg.

image: Slapp Jimmy fri på stranda
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media