Hank von Helvete:

Slapp ny låt i dag

Artisten Ringnes-Ronny spilte inn en låt sammen med den nylig avdøde vokalisten. - En ære, sier Ringnes-Ronny.

ET TAP: Artist, skuespiller og vokalist Hans-Erik Dyvik Husby, også kjent som Hank von Helvete, ble bekreftet død fredag 19. november. Video: Ivan Larsson/ Dagbladet TV. Reportere: Sigrid Hvidsten og Ivan Larsson. Vis mer
Publisert

Den tidligere Torboneger-frontmannen Hans-Erik Dyvik Husby døde brått 19. november i år. Han ble 49 år gammel.

Nå er han aktuell med ny låt kalt «Blod & Tårer», laget sammen med den anonyme popartisten Ringnes-Ronny.

- Ville lage en mørk nachspiel-låt

I et videoklipp fra podkasten til Mannegruppa Ottar forteller Dyvik Husby at han var skeptisk til å inngå et samarbeid med Ringnes-Ronny fordi han har vært kjent for å lage russemusikk, men at han til slutt fikk øynene opp for samarbeidet.

- Han ville lage en mørk nachspiel-låt, sier Hans-Erik Dyvik Husby i klippet.

Videre forteller Dyvik Husby om hvordan han har prøvd å beskrive følelsene i kjølvannet av Ari Behns bortgang.

- Hvis noen spør meg hvordan jula 2019 var, så var den sånn som det, sier Dyvik Husby i videoklippet om «Blod & Tårer».

- Kulminasjon av mange dårlige nach

Ifølge Ringnes-Ronny ble låta spilt inn i starten av 2020, sammen med to andre låtskrivere.

- Hans-Erik begynte å skrive låta i etterkant av dødsfallet til Ari Behn, så noe av innholdet viser nok følelser knyttet til det, sier Ringnes-Ronny til Dagbladet.

POSTHUMT: Låta til Rignes-Ronny og Hank von Helvete ble utgitt i dag. Foto: Espen Solli / Se og Hør
POSTHUMT: Låta til Rignes-Ronny og Hank von Helvete ble utgitt i dag. Foto: Espen Solli / Se og Hør Vis mer

Inspirasjonen fra dårlige nachspiel er noe Ringnes-Ronny selv har hentet fra sitt eget liv.

- Det var nok en kulminasjon av mange dårlige nach opp igjennom, og erfaringer rundt dette. Da snakker jeg for min egen del, sier den anonyme artisten.

Ringnes-Ronny synes sitt eget vers komplimenterer låta, uten at det er relatert til den samme hendelsen som inspirerte Dyvik Husby.

I låtens tekst uttrykker Dyvik Husby selvhat, og synger blant annet «er jeg et troll av onde ord, en pest og plage på denne jord». Ringnes-Ronny vil at de konkrete opplevelsene de pratet om underveis i låtskrivingsprosessen forblir private.

- Personlige samtaler jeg hadde med Hank vil jeg helst at blir mellom oss. Generelt handler den vel om følelser, og måter å prosessere dem på, sier Ringnes-Ronny.

Donerer overskudd

Ringnes-Ronny sier de aldri fant et godt tidspunkt for å dele låta, som passet for dem begge. Etter dødsfallet syntes artisten låta sier noe om Hank von Helvetes tanker om den menneskelige psyken.

Ifølge Ringnes-Ronny vil de donere bort det de tjener på låta til organisasjonen Mental Helse.

- Da Hank gikk bort syntes vi det var viktig å dele hans budskap og tanker med offentligheten, som han ønsket. Hank ville slippe låta i samarbeid med Mental Helse Norge. Derfor donerer vi vårt overskudd av låta til dem. Hanks andel går til hans etterkommere, sier Ringnes-Ronny.

SAMARBEIDSPARTNER: Ringnes-Ronny og Hank von Helvete deler overlappende erfaringer på låta «Blod & Tårer». Foto: Ringnes-Ronny.
SAMARBEIDSPARTNER: Ringnes-Ronny og Hank von Helvete deler overlappende erfaringer på låta «Blod & Tårer». Foto: Ringnes-Ronny. Vis mer

- Tok ikke sitt eget liv

Manageren til Hans-Erik Dyvik Husby, Boye Nythun, sa han de siste månedene hadde levd en krevende livsstil, og at kroppen hans til slutt sa stopp.

I dagene etter dødsfallet gikk han ut i Se og Hør for å avkrefte rykter om selvmord.

- De siste dagene har vi sett og observert masse rykter rundt Hans-Eriks bortgang. Jeg kan avkrefte at Hans-Erik tok sitt eget liv. Hans-Erik hadde optimistiske planer framover og mye å glede seg til, sa han til nettstedet.

Manageren sa det lenge har vært kjent at artisten i perioder levde et hardt liv.

- Det har han også vært åpen om tidligere. De siste månedene har vært ekstra harde for ham, og dessverre ble summen av et hardt levd liv for mye for ham.

- Kroppen til Hans-Erik tålte ikke mer. Han ble funnet ute i Slottsparken – kroppen hans hadde rett og slett sagt stopp, fortalte Nythun.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer