Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Slapp skrekk til fjells

«Cursed Mountain» er ikke skummelt nok.

|||NÅR JEG TENKER på skrekk og gru i spill og filmer er det flere standardplasser som dukker opp i minnet.

Gamle herskapshus og kirkegårder er vanlige settings for litt gøy skremming, men her sitter jeg altså og tar livet av spøkelser på et forblåst fjell i Himalaya.

«Cursed Mountain» er et såkalt survival horror-spill til Wii, hvor du tar kontroll over fjellklatreren Eric Simmons på hans jakt på å finne sin bortkomne bror - som på et eller annet vis har greid å tirre på seg et helt fjells vrede og samtidig låst sjelene til regionens innbygere i en mørk underverden!

Utvikler Sproing Interactive kaller spillet på sine hjemmesider innovativt og forfriskende, men da kan jeg fortelle deg først som sist at nei, det er det ikke.

JEG TOK MEG SELV i å gjespe flere ganger enn jeg har gjort i et spill på årevis - dette er rett og slett dritkjedelig.

Det første tegnet på at dette ikke er bra saker er at Simmons jogger råsakte rundt på fjellet, slik at all backtrackingen spillet byr på tar evigheter. Faktisk blir du til og med frarådet å gjøre det tidlig i spillet - fordi spøkelser liker visst ikke jogging!

Spillet har prøvd (og feilet) på å kopiere «Resident Evil 4» i sitt kamera-over-skulderen-gameplay, der du må stoppe for å skyte, med et av de absolutt verste kamerasystemene jeg har opplevd denne generasjonen.

Ofte skifter kameraet vinkel et par-tre ganger på et sekund, noe som tar knekken på ethvert forsøk på å skape litt stemning.

IKKE BARE ER «Cursed Mountain» totalt impotent som et skrekkspill, men selve scenariet så hysterisk lite - i en mangel på et bedre ord - troverdig.

Jeg mener, her raser du rundt med en magisk isøks du kan bytte ut hodet på for å sende avgårde forskjellige forbannelser! Kunne de ikke kommet på noe bedre enn det?!

1

Verre er det at mer ofte enn ikke blir du dratt inn i en quick time-event når du skal bruke denne til å slåss mot spillets veldig mange fortapte sjeler.

Her må du kjapt utføre bevegelser med Wiimoten i diverse retninger for å ta livet av motstanden, noe som bare resulterer i at du blir sittende å veive som en gal i et forskrudd håp om at bevegelsene blir registrert - ellers må du starte på nytt!

Det er vanvittig irriterende, for å si det mildt.

JEG HAR VANLIGVIS ikke store problemene med å sette meg inn i en historie. Men når den er levert med dårlig stemmeskuespill og er hakket opp i filmsnutter bestående for det meste av stillbilder eller langdrygde tekstbolker, mister jeg kjapt interessen.

Noe som er dumt i et spill som spiller såpass kraftig på historien sin, som faktisk ikke er så halvdårlig.

Spillets sterke side, om det kan kalles det, ligger i de tidvis flotte områdene du jogger rundt i. Også lydsporet er smånifst å høre på.

Og selv om noen synes det er en kjip måte å bli skremt på, er det et par skikkelige BØ!-scener strødd rundt om du har et godt lydanlegg!

MEN DET HOLDER ikke for meg. Jeg har vanskeligheter for å kunne anbefale et spill som er såpass døllt når det er flere glimrende alternativer på samme konsoll.

Kjøp heller det gamle «Resident Evil 4» om du ikke har det - det er langt mer givende!

Slapp skrekk til fjells
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media