«Debatten» på NRK

Slapp unna med faktafeil

Resett-redaktør Helge Lurås refererte feilaktig til The Washington Post som kilde, men ble ikke tatt på det av debattleder Fredrik Solvang.

KRITISERES: NRK og programleder Fredrik Solvang har fått kritikk etter at Resett-redaktør Helge Lurås ble invitert som gjest til torsdagens «Debatten». Video: NRK Vis mer
Publisert

Påstandene om at venstreekstreme antifascister i Antifa var identifisert blant Trump-mobben som stormet Den amerikanske kongressen forrige uke, er tilbakevist.

Saken ble et tema etter at aviser som The Washington Times og New York Post siterte uidentifiserte politikilder på at ansiktsgjenkjenning var brukt, og at kjente Antifa-medlemmer «var undercover» i mengden. Det viste seg at de eneste som var identifisert via ansiktsgjenkjenningen til selskapet XRVision var to nynazister.

Faktasjekknettstedet Faktisk er en av publisistene som har tatt for seg påstanden, etter at Resett-redaktør Helge Lurås gjestet «Debatten» forrige torsdag (se hele Faktisk-artikkelen i bunnen av saken).

Resett rettet opp

Samme dag publiserte Resett artikkelen «Politikilder: Antifa skal ha infiltrert Trump-demonstrasjon i Washington», skriver Faktisk:

«Både i artikkelen, og seinere gjennom redaktør Helge Lurås, henviser Resett feilaktig til The Washington Post som kilde.

- Vi refererer Washington Post hvor det står at det er to stykker. Det står i artikkelen, sa Lurås under Debatten på NRK samme kveld.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer