slappavjazz

St. Germain er mer enn et fotballag

Noen tenker på Nicolas Anelka når de hører om Saint Germain. Men Saint Germain er ikke bare et fotball-lag. Det er en bydel i Paris som lenge har vært befolket av kunstnere, musikere og intellektuelle som for eksempel Jean-Paul Sartre og Simone de Beavoir. Saint Germain de Prés er et besøk verdt om du er innom den franske hovedstaden.

Men nå om den norske hovedstaden, Oslo. St. Germain har nemlig fått nok en betydning både for nordmenn og andre. Ludovic Navarres er en sentral figur fra den fruktbare elektroniske klubbscenen i Paris.

I kveld entrer han Rockefeller sammen med åtte anerkjente jazzmusikere som St. Germain. Bandet er et av verdens fremste leverandører av chillout-jazz, altså jazz med dyp housegroove. St. Germains album «Tourist» er utgitt på legendariske Blue Note Records, og har solgt to millioner på verdensbasis. 27000 nordmenn har kjøpt det samme albumet.

«Så lekkert at det tenderer i retning den deiligste muzaken du aldri har hørt før. Og det er ment som et kompliment», skrev Dagbladets Thomas Strzelecki om «Tourist» i fjor vår.

Mannen bak denne parisiske verdenssuksessen er altså Ludovic Navarre. I kveld tar han med seg «Tourists» elektroniske miks av house, jazz, soul og blues på scenen. På konsertene er St. Germain satt sammen av solister, perkusjonister og teknologifantaster. Navarre beskriver seg selv som dirigent. Samtidig utfolder bandet seg og improviserer hvis de har lyst til det.

Kanskje får du også lyst til å utfolde deg litt til de parisiske tonene og danser beruset hjem gjennom mainatten?

Rockefeller i Oslo klokka 21.00. Les mer på hjemmesidene til Blue Note.