Anmeldelse av «Pokémon: Detective Pikachu»:

Slappe saker, Pika-pika

Skulle og burde ha vært så mye, mye bedre laget.

POKÉMON: Detective Pikachu blir bare nesten bra nok for vår anmelder. Video: Warner Bros. Pictures Vis mer

FILM: Velkommen tilbake til sønnens barnerom der jeg fortsatt hører spede guttestemmer rope: Jeg velger Squirtle. Battle. Bulbasaur!

Slappe saker, Pika-pika

Og, så var det Pokémon-figurene henslengt på gulvet, de som var nesten like vonde å tråkke på som Lego. Siste telling på verdensbasis viser vel at det nå er over 800 forskjellige Pokémon-figurer i omløp.

Derfor måtte det selvsagt også komme en helaftens spillefilm - som vi gledet oss til - men denne filmen skulle og burde ha vært så mye, mye bedre laget fra dette unike universet bestående av fantastisk fantasi.

Pokémon: Detective Pikachu

3 1 6

Familiefilm

Regi:

Rob Letterman

Skuespillere:

Justice Smith, Ryan Reynolds, Suki Waterhouse med fler.

Premieredato:

10. mai

Aldersgrense:

9 år

Orginaltittel:

Pokémon: Detective Pikachu.

«Alt for lite bruk av det fantastiske Pokémon-universet. Slapt manus - for mye billig action.»
Se alle anmeldelser

Dessverre ender dette opp som nok en helt ufarlig familiefilm med en flat og forutsigbar historie. Selv én som patetisk nok ble litt hektet på Pokémon-Go, i meget moden alder, vil bare fråtse i en verden av diverse pokémoner. Vi vil ikke se nok en grunn film om far/sønn-forhold, og om tenåringskjærlighet. Det ser vi alt for ofte, og de er nesten bestandig bedre enn denne, selv om også de fleste av dem er veldig svake. OK?

Vi vil se og høre mest mulig om og av og med pokémon-figurene. I tillegg, en film fra verdens fineste pokémon uten at vi en eneste gang stifter bekjentskap med Team Rocket? Kom igjen! Det holder ikke: «Surrender now or prepare to fight».

Når det er sagt, så får vi se mye av verdens vakreste da, Pikachu. Nå som detektiv med doktor Watson-hatt. Pika er partner med den beste etterforskeren på denne planeten, Harry Goodman.

Men, det er noe som ikke stemmer. En kveld blir Harrys bil truffet av en skummel og sterk lysstråle, bilen hans havner kraftig i grøfta. Brann og kaos. Harry forsvinner, men ikke Pika. Harrys sønn Tim må motvillig dra til Ryme City der han møter detektiv Pikachu. Denne gule helten som har mistet alle kreftene sine i tillegg til hukommelsen. Krise for vår venn. Krise for Tim, men ting bedre seg sakte, men sikkert via mye action som overskygger det vi vil se, pokémon i hverdag og fest. Hvordan går det med dem?

I filmen er det ikke mye dveling, det må være et krimplott: Hvem står bak den tunge gassen som gjør at samtlige pokémon-dyr blir helt spinnville? Hvem kan du stole på? Det gode mot det onde.

Ryme City er forresten stedet der alle figurene lever side om side med menneskene, Mr. Mime, Ditto og Psyduck og mange flere vi har lært å kjenne, frykte og elske. Morsomt i små perioder.

Beklager, pika-pika! Vi gleder oss til neste film. Den må bli episk bedre.