Slår alarm før årets mest eksklusive konsert i Norge

Falske The Weeknd-billetter i omløp.

ETTERTRAKTET: Interessen for den eksklusive The Weeknd-konserten som arrangeres i Oslo i kveld har vært enorm. Foto: Scanpix / Afp
ETTERTRAKTET: Interessen for den eksklusive The Weeknd-konserten som arrangeres i Oslo i kveld har vært enorm. Foto: Scanpix / AfpVis mer

(Dagbladet): I kveld spiller en av de hotteste artistene i verden akkurat nå, The Weeknd, en eksklusiv konsert på Vulkan Arena i Oslo.

Dette blir den eneste opptredenen Abel Tesfaye, som han egentlig heter, gjør i Norden i år.

Og det er ikke mangel på fans som ønsker å få et glimt av popstjerna på scenen. De fleste av dem får imildertid ikke sett ham denne gangen. Det er nemlig ikke mulig å kjøpe billetter til begivenheten og man må stå på gjesteliste for å slippe inn.

Falske billetter Nå har arrangøren, plateselskapet Universal Music, fått informasjon om at det er noen som prøver å utnytte den store interessen ved å tilby falske konsertbilletter.

I en pressemelding advarer de:

- Denne showcasen benytter ikke fysiske billetter fra noen leverandører, og vinnere av konkurranser og andre som skal ha adgang til konserten har blitt satt på gjesteliste der vedkommende må vise legitimasjon for å få adgang.

- Vi oppfordrer alle som har blitt rammet av dette å ta kontakt med politiet og anmelde det, sier Gjermund Moastuen, markedssjef i Universal Music til Dagbladet.

Fansen reagerer At kveldens konsert er lukket er det mange av The Weeknds fans som reagerer på, blant annet på eventets Facebook-side.

Markedssjef Gjermund Moastuen, understreker at det ikke er uvanlig i musikkbransjen at artister presenterer nytt materiale under lukkede arrangementer.

- Dette er en liten showcase han gjør for å presentere det nye albumet. Det er ikke en vanlig konsert, sier Moastuen til Dagbladet.

Han forteller at de forventer fullt hus i kveld, og har plass til 550 tilskuere. 

- Det er stor stas for Norge at han velger å komme hit, og vi håper at dette fører til at han ønsker å komme tilbake og holde en vanlig konsert til glede for alle fans, sier Moastuen.

nocturnal ? norway A photo posted by The Weeknd (@abelxo) on Sep 30, 2015 at 2:57pm PDT

I USA innehar The Weeknd både andre- og tredjeplass på Billboardlisten med låtene «Can't Feel My Face» og «The Hills». Sist uke gikk han også til topps på den norske albumlista.

Et hett navn Dagbladets musikkansvarlig, Sandeep Singh, er overrasket over at artisten velger å spille i Oslo på Vulkan Arena, og tror mange fans er skuffet over at de ikke får kjøpt billetter.

- Det er litt døvt. Det er vanlig med lukkede showcaser, men ikke med artister som er så svære som The Weeknd. Han kunne lett fylt opp Sentrum Scene, Rockefeller eller kanskje til og med Spektrum, sier Singh.

Han forteller at en av grunnene til at den kanadiske artisten har blitt så stor, er at han har klart å treffe på både et kunstnerisk nivå og på mainstreamsuksess. 

- Etter de tre første gratis mixtapene han slapp i 2011 og 2012 fikk alle vite hvem han var. Det var en lur strategi, kjente artister som Drake og Ariana Grande plukket han opp, og han ble veldig ettertraktet, sier Singh.

The Weeknd slapp i forrige måned det kritikerroste albumet «Beauty Behind The Madness», og han blir blant annet omtalt som et av de hotteste musikknavna i 2015 av P3.no

Dagbladets anmelder mener at The Weeknd har blitt mye mer enn den selvfølgelige bakgrunnsmusikken til helgens navnløse nachspiel-sex, og ga «Beauty Behind The Madness» terningkast fem.

- Med «Beauty Behind The Madness» holder Tesfaye på essensen av sin mørke, alternative R & B, og oppgraderer samtidig med noe så sjeldent som et troverdig pop-frieri, skrev Mathias Rødahl i sin anmeldelse av det nye albumet.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram