Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Slår alle rekorder

Aldri før har flere fulgt en norsk tv-serie.

(Dagbladet): Aldri før har flere seere fulgt et norsk tv-drama som «Kampen om tungtvannet».

Serien ble møtt med strålende kritikker av de fleste norske anmeldere, har allerede blitt solgt til flere land og har blitt enormt godt mottatt av tv-seerne.

I går kveld slo serien sin egen seerrekord for tredje gang, da femte og nest siste episode ble sendt.

Slår nye rekorder • Les hva Dagbladets anmelder mener om serien her!

1 319 000 seere fulgte historien om tungtvannsaksjonen på Rjukan i går. 

Også forrige søndag slo NRK nok en gang rekord da 1 288 000 tv-seere satt benket foran skjermen.

- Visste vi hadde potensiale Til sammenlikning hadde den tredje episoden 1 239 000 tv-seere.

- Det føles helt uvirkelig at så mange følger serien. Det var så mange som trodde at det ikke var mulig å samle folket om en dramaserie igjen. Vi visste at vi hadde potensiale til det, men potensialet må forløses også, sa regissør Per Olav Sørensen til Dagbladet da den første rekorden var et faktum.

Hele 1 259 000 tv-seere fikk med seg serieåpningen. Med 62,5 prosent av tv-seerne er det dermed den beste åpningen av en dramaserie på NRK noensinne.

- Det var mye styr i forkant av premieren og det har det også vært nå i etterkant. Det kan ha gitt oss viktig pr. I tillegg må vi jo også tro på at vi har laget noe folk vil se på, sa Sørensen.

Forrige gang NRK satte seerrekord, var under premieren av «Halvbroren» i januar 2013. Da var det 1 033 000 seere som så på.