PÅ TOPP: Greta Thunbergs klimapodcast har vært mest populær i Sverige i sommer. Foto: NTB Scanpix
PÅ TOPP: Greta Thunbergs klimapodcast har vært mest populær i Sverige i sommer. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Greta Thunberg

Slår alle rekorder

Greta Thunberg topper alle lister i hjemlandet med sin klimapodkast.

Publisert

Greta Thunberg var den første til å være programleder for «Sommer i P1» på Sveriges Radio i år - og det ser også ut til å være hun som gjorde det største inntrykket på publikum.

Den 17 år gamle klimaaktivisten er profilen som er mest hørt på, både på radio og på podkast. Dette framgår av en rapport om årets sommerprat, som Sveriges Radio publiserte 22. juli, skriver Expressen.

- Et geni i sitt rette element, skriver Aftonbladet om podkasten.

- Blås i alderen hennes. Hun er ikke flink til mindreårig å være, hun er flink til menneske å være. Skarpere enn alle som snakket i fjor sommer, skriver avisa.

Thunbergs podkast er også den med flest reaksjoner på sosiale medier.

På andreplass ligger Sveriges statsepidemiolog Anders Tegnell.

«Sommer i P1» er et program som inviterer kjente profiler til å snakke om temaer som engasjerer dem. Programmet startet opp i 2013. Tall fra juni viser at Thunbergs program er det med flest lyttere noen gang siden oppstarten, skriver RadioNytt.

CORONAVIRUSET: Greta Thunberg var gjest hos CNN, det har i etterkant fått mye kritikk. Video: CNN Reporter: Embla Hjort-Larsen Vis mer

Corona-kritikk

I mai deltok også Thunberg i en panelsamtale på CNN.

Kort tid etter at kanalen annonserte at klimaaktivisten skulle delta i sendingen, kom reaksjonene. Journalist Jessica Huseman i Propublica og Yashar Ali i New York Magazine valgte begge å sette spørsmålstegn ved bookingen på Twitter.

Presidentsønn Donald Trump junior gjorde også narr av CNNs valg av paneldeltaker

Tror hun har vært smittet

I slutten av mars la Greta Thunberg ut et innlegg på Instagram der hun skrev at hun tror hun har vært smittet av Covid-19, etter en reise rundt i Sentral-Europa.

Faren skal ha hatt de samme symptomene som dattera, men ingen av dem har blitt testet.

Klimaaktivisten isolerte seg selv i en lånt leilighet i to uker etter reisen, og oppfordret også da til å lytte til ekspertene, og forholde seg til gjeldende råd og retningslinjer.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer