Slår av P4-frekvensen

- Helt ulovlig, sier departementet, men klokka 15 stenger P4 frekvensene. I tillegg truer de Kanal4 med rettssak om de ikke skifter navn i dag!

For ett år siden tildelte kulturminister Valgerd Svarstad Haugland Kanal4 konsesjonen som P4 har hatt, noe som fikk P4s Silje Stang til å utbryte at «Det mest nærliggende er å be henne om å brenne i helvete».

Men så fikk de forsmådde P5-konsesjonen, og Stang ble hemningsløst glad. Problemet er at P4 må bytte frekvens, slik at når lytterne skrur på radioen 1. januar neste år, så får de Kanal4 der de tidligere hørte P4. Når P4 nå skrur av sine faste frekvenser, håper kanalen at lytterne skifter frekvens.

Og P4 har allerede begynt å sende på sine nye frekvenser.

- Slik departementet tolker det, har P4 ikke lov til å sende i dette nettet, sa ekspedisjonssjef i kulturdepartementet, Roy Kristiansen, til kampanje.com i går.

Kommunikasjonsdirektør Ole Tom Nomeland i P4 sier til Kampanje at P4 har sitt på det tørre.

- Vi stenger gamle frekvenser for å sikre en raskest mulig overgang til våre nye frekvenser. Målet er å beholde flest mulig av våre lyttere også etter frekvensomleggingen, sier P4-sjef Kalle Lisberg til Kampanje.

I tillegg truer Lisberg Kanal4 med rettssak om de ikke skifter navn innen klokka 15 i dag. Næringslivets konkurranseutvalg konkluderte med at Kanal4 må skifte navn, fordi det ligner for mye på P4.

Kanal4 nekter å følge pålegget om å bytte navn. Kanal4-sjef Arne Krumsvik var ikke tilgjengelig for kommentar i dag.

  • Les hele pressemeldingen fra P4 her.
NEKTER Å SKIFTE NAVN: Kanal4-sjef Arne Krumsvik.
<B>SKRUR AV FREKVENSEN: P4-sjef Kalle Lisberg.