Slår av P4-frekvensen

- Helt ulovlig, sier departementet, men klokka 15 stenger P4 frekvensene. I tillegg truer de Kanal4 med rettssak om de ikke skifter navn i dag!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

For ett år siden tildelte kulturminister Valgerd Svarstad Haugland Kanal4 konsesjonen som P4 har hatt, noe som fikk P4s Silje Stang til å utbryte at «Det mest nærliggende er å be henne om å brenne i helvete».

Men så fikk de forsmådde P5-konsesjonen, og Stang ble hemningsløst glad. Problemet er at P4 må bytte frekvens, slik at når lytterne skrur på radioen 1. januar neste år, så får de Kanal4 der de tidligere hørte P4. Når P4 nå skrur av sine faste frekvenser, håper kanalen at lytterne skifter frekvens.

Og P4 har allerede begynt å sende på sine nye frekvenser.

- Slik departementet tolker det, har P4 ikke lov til å sende i dette nettet, sa ekspedisjonssjef i kulturdepartementet, Roy Kristiansen, til kampanje.com i går.

Kommunikasjonsdirektør Ole Tom Nomeland i P4 sier til Kampanje at P4 har sitt på det tørre.

- Vi stenger gamle frekvenser for å sikre en raskest mulig overgang til våre nye frekvenser. Målet er å beholde flest mulig av våre lyttere også etter frekvensomleggingen, sier P4-sjef Kalle Lisberg til Kampanje.

I tillegg truer Lisberg Kanal4 med rettssak om de ikke skifter navn innen klokka 15 i dag. Næringslivets konkurranseutvalg konkluderte med at Kanal4 må skifte navn, fordi det ligner for mye på P4.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer