Nye Apple-emojier

Slår et slag for likestilling med kvinnelig politi og detektiv

Slik får du de nye emojiene til telefonen din. 

MANGFOLD: Før iOS 10-oppdateringa kunne du ikke bruke kvinnelige bygningsarbeidere eller joggere i tekstmeldingene dine. Nå har Apple rullet ut de mer mangfoldige ikonene. Foto: Unicode / Apple 
MANGFOLD: Før iOS 10-oppdateringa kunne du ikke bruke kvinnelige bygningsarbeidere eller joggere i tekstmeldingene dine. Nå har Apple rullet ut de mer mangfoldige ikonene. Foto: Unicode / Apple  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Tirsdag kveld kunne eiere av telefoner og nettbrett fra Apple begynne oppdateringa av programvaren på enhetene sine.

iOS 10 medfører en rekke forandringer av operativsystemet, som en forbedret «Siri»-funksjon og nytt design på varslinger. Det mange derimot har lurt på, er hvilke emojier vi ville finne i den nye oppdateringa.

Apple har denne gangen slått et slag for likestilling, og ruller ut flere kvinnelige emojier enn noen gang før. Det skriver bloggen til Emojipedia.

Nye yrker

Før oppdateringa var det bare menn som var representert som politi, detektiv og jogger i emoji-arkivet. Nå har kvinnene fått ta del i alle yrkene.

Apple har også laget mannlige versjoner av emojier som bare har vært representert av kvinner tidligere.

Emojiene har også fått et nytt design med oppdateringa. En 3D-effekt er lagt på mange av dem, som gjør at de fremstår skarpere. Totalt er det 37 nye emojier med i oppdateringa.

Pistolen er fjernet til fordel for en med plastutsende og regnbueflagget er på plass, for å nevne noen.

NOEN NYHETER: Dette er noen av de nye emojiene som er å finne i iOS 10. Pistolen er byttet ut med en vannpistol, kvinner har fått flere yrker og regnbueflagget er på plass. I tillegg har de laget emojier av aleneforeldre. Foto: Skjermdump fra Snapchat 
NOEN NYHETER: Dette er noen av de nye emojiene som er å finne i iOS 10. Pistolen er byttet ut med en vannpistol, kvinner har fått flere yrker og regnbueflagget er på plass. I tillegg har de laget emojier av aleneforeldre. Foto: Skjermdump fra Snapchat  Vis mer

Mange ventet at det skulle komme totalt 72 nye ikoner, men mange av dem har uteblitt i akkurat denne oppdateringa. Det er dermed usikkert når du kan tekste med taco, agurk, klovn eller discomann.

For å få de nye tegnene til telefonen, er man nødt til å oppdatere programvaren på enten Iphonen eller Ipaden sin.

Det finner man under «Generelt» på Innstillinger-applikasjonen.

Japansk konsept

De små emoji-symbolene har tatt verden med storm etter at de først ble lansert for iPhone-brukere i 2011.

I fjor ble «gledeståre-emoji» til og med kåret til årets ord.

Emoji betyr smilefjes på japansk. Ideen stammer fra japanske Shigetaka Kurita, som lanserte det første tastaturet så tidlig som på slutten av 90-tallet.

Apple har tidligere fått kritikk for dårlig mangfold av emojis, og i april i fjor lanserte de en rekke nye. Også da skapte smilefjesene debatt.

Skuespillerinna Catherine Zeta-Jones ble for øvrig sammenliknet med en emoji under Golden Globe-utdelinga for halvannet år siden.

Det er ikke bare Apple som driver med emojies. Realitystjerna Kim Kardashian West har lansert sine egne. Det samme gjorde hennes svigerinne, Blac Chyna, som skapte drama innad i familien.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer