Slår fra seg

Detroit rock city.

CD: All reklame er god reklame. Men The Von Bondies selger forhåpentlig nok på musikken alene, der bluesen danner et følelsesmessig bakteppe som kvartetten nærmest festpunkete skitner til på 12 poengterte spor.

The Von Bondies var en åpenlys verdenssensasjon for et garage-kåt publikum som ikke kunne vente på det neste store fra Detroit. White Stripes var i ferd med å redde rocken, og The Von Bondies' debut «Lack Of Communication» var et sexy, aggressivt og skittent stykke rock i samme leie. Men det ble liksom aldri det helt store for Stollsteimer, Marcie Bolen, Don Blum og Carrie Smith. Nå, derimot, bør alt ligge til rette.

Singelen «C'mon C'mon» bør bli for The Von Bondies hva «Fell In Love With A Girl» var for The White Stripes. Låten åpner i Breeders-land før den naivt fengende tar ferden videre der start-stopp-dynamikken mellom det rolige og fullt angrep sitter umiddelbart. Smith og Bolens vokal på «Tell Me What You See» og «Not That Social» gir albumet en gi-faen-følelse, mens bluesen i «The Fever» sender glade tanker til Jon Spencer.

Stollsteimer kan trygt la musikken tale for seg. Han trenger ikke annen reklame.