DEBATT

Debatt: Integrering

Slår inn åpne dører og reverserer integreringsdebatten flere tiår

Dagens jenter med minoritetsbakgrunn som har forbikjørt guttene i utdanning og karriere kjenner seg overhodet ikke igjen i Nora fra 1879.

ANDRE  IDEALER: Dagens jenter med minoritetsbakgrunn kjenner seg overhodet ikke igjen i Nora fra 1879, skriver artikkelforfatteren. Her fra Nasjonalbibliotekets utstilling om Henrik Ibsens «Et dukkehjem».  Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
ANDRE IDEALER: Dagens jenter med minoritetsbakgrunn kjenner seg overhodet ikke igjen i Nora fra 1879, skriver artikkelforfatteren. Her fra Nasjonalbibliotekets utstilling om Henrik Ibsens «Et dukkehjem». Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Forfatter Assad Nasir skriver 8. mai om det såkalte minoritetspatriarkatet og maner til en kvinnefrigjøring som Norge gikk igjennom med Nora i «Et dukkehjem», skrevet av Henrik Ibsen.

Men vi trenger ikke en norskpakistansk Ibsen som har glemt å følge med i timen og skriver et innlegg som hørte hjemme på 90-tallet. Nasir slår inn åpne dører og reverserer integreringsdebatten flere tiår.

Dagens jenter med minoritetsbakgrunn som har forbikjørt guttene i utdanning og karriere kjenner seg overhodet ikke igjen i Nora fra 1879, og de blir mer fornærmet av innlegget hans enn de mennene som i følge han har kjeftet på ham. Det er ikke sikkert kjeften kom fordi han traff en nerve, men tvert imot fordi han serverer løgn og usannheter i en tid der vi har store utfordringer fra høyreekstreme og muslimskeptikere.

Nasir går også så langt som å hevde at mannen har makt over kvinnen, og ingen med makt vil frivillig gi den fra seg. Hvilken makt snakker han om og hvilket kilder har han til slikt vås? Er utsagnet basert på noen anekdoter fra hans bekjentskap i minoritetsmiljøet, eller er det oppdiktet vrøvl som skulle tilspisse artikkelen?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer