Slår opp

Det er snart slutt for Norges mest suksessrike revypar. Hege Schøyen og Øivind Blunck bryter opp etter sitt seks år lange faste revyfølge. Men først skal de to ut på tur.

- Jeg vil stortute og være helt i oppløsning når det nærmer seg den siste forestillingen, sier Hege Schøyen, kikker små-trist bort på makker Blunck, men får ingen støtte.

- Jeg har aldri vært lei meg for at en oppsetning er over.

- Neeeeei, du er ikke sånn, du...

- Men det kan jo kanskje hende at vi en eller annen gang finner på noe sammen igjen, selv om sjansen for at det blir bare oss to på scenen nok er ytterst liten, legger Blunck trøstende til.

Nei til Sverige

Men det er enda minst 80 forestillinger igjen før det er ubønnhørlig slutt, for nå legger tidenes mest suksessrike revy-par her til lands ut på turné. Den 25. september braker det løs i Trondheim, og seinere i høst får Stavanger og Skien besøk. Nye byer står på lista til våren. De to har også fått tilbud om å sette opp revyen i Sverige, men Øivind Blunck satte seg på bakbeina.

- De har nok flinke folk i Sverige, så vi behøver ikke å reise over, fleiper Blunck.

Sannheten er at han rett og slett ikke har lyst.

Liker film

Etter andre og nye mål som gjelder, fortsetter Hege Schøyen, selv om hun ikke vet hva disse målene er helt konkret. Hun nyter følelsen av å ikke vite hva som skal skje. Mulig det blir mer film, som hun ble enda mer hekta på etter vårens og sommerens innspillinger av «Suffløsen», der hun har hovedrollen.

- Kanskje jeg blir kamera-assistent, eller noe sånt. Jeg er så fascinert av selve prosessen av å lage film, fortsetter Hege, som trolig er premiereklar med filmen ved juletider.

Øivind Blunck vet heller ikke sikkert hva han vil gi seg i kast med etter følget med Hege. Det eneste som er sikkert er at han ikke har noen gresk tragedie i kikkerten.

- Svimlende

Siden premieren på «Bare gode venner» høsten 1992 og suksessen med oppfølgeren «Fast følge» som kom høsten 1996, har paret hatt til sammen minst 117 millioner i billettinntekter.

- Nei, fy da. Det er svimlende tall, og husk det dreier seg om en hel bedrift med mange, mange ansatte over seks år, sier Hege Schøyen, og understreker i samme åndedrag at pengene ikke er det som gjør at de holder på med revy.

- Vi har jo klart kunstneriske motiver med det vi gjør, og vi har vært veldig heldige, kanskje blitt litt bortskjemte, medgir Blunck.

SNART OVER: Revyparet Øivind Blunck og Hege Schøyen gir seg snart, men først skal de på langtur.