Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Slår pengesekken i bordet

Den mektige TVNorge-eieren Marcus Tellenbach garanterer tv-kanalens framtid ved å kaste nye millioner i tapssluket. Han tror Big Brother-misunnelsen fikk TV2 til å starte svertekampanjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SBS-sjefen kom til Norge i dag for å sette Kåre Valebrokk og TV2 på plass. Tv-kanalen har den siste tiden flere ganger meldt at TVNorge er på konkursens rand. På en pressekonferanse leverte han følgende breiside:

- TV2s kampanje mot TVNorge ligner ingenting jeg har vært borti før. Det er helt unikt at en konkurrent og eier oppfører seg slik de har gjort den siste tiden. Vi liker ikke at TV 2 misbruker sin dominerende stilling og sitt medium, sier Marcus Tellenbach ifølge Kampanje.com.

TVNorge har de siste åra gått med tresifrede millionunderskudd. Kanalen eies av TV2 og det amerikanske mediekonsernet SBS, men TV2 er ikke lenger interessert i å legge penger inn i en konkurrerende kanal.

- SBS har pengene og viljen til å fortsette og støtter TVNorge til kanalen går med overskudd. Noen ganger tar det lenger tid enn man tror. Vi regner med at kanalen vil gå med overskudd i løpet av 18 til 24 måneder, sier Tellenbach og legger til at de er villige til å kjøpe TV2s eierandel.

Sminker bruden

TV2-sjef Kåre Valebrokk sier at de vil vurdere å selge seg ut dersom SBS legger nok penger på bordet. Det er vanskelig å fastsette en riktig pris på TVNorge fordi selskapet går med underskudd.

Tellenbach tror TV2 gir TVNorge et konkurs-stempel for å sparke en brysom konkurrent som ligger nede. Han oppgir følgende mulige bakenforliggende motiver:

SATSER VIDERE: SBS-sjef Marcus Tellenbach (høyre) over å bruke mer penger på det norske tapssluket. Det er gode nyheter for adm.dir. Morten Skotland (venstre) i TVNorge.Foto: SCANPIX
SATSER VIDERE: SBS-sjef Marcus Tellenbach (høyre) over å bruke mer penger på det norske tapssluket. Det er gode nyheter for adm.dir. Morten Skotland (venstre) i TVNorge.Foto: SCANPIX Vis mer

- For noen år siden regnet ikke TV 2 med at TVNorge var en seriøs konkurrent. Nå merker de at vi tar seere og annonsekroner fra dem, og det er aldri hyggelig for en konkurrent, sier Tellenbach ifølge Kampanje.com.

Marcus Tellenbach og Kåre Valebrokk har i nesten ett år forsøkt å løse den svært uheldige eiersituasjonen i kanalen, men forhandlingene har låst seg fullstendig. Selv om SBS-sjefen i dag slo pengesekken i bordet og sikret TVNorges framtid i minst et par år, må han holde tunga rett i munnen. Skjærer samarbeidet mellom SBS og TV2 seg fullstendig, har Valebrokk muligheten til å ta en grusom hevn. Han kan sørge for at SBS taper millioner kroner, og at TVNorge blir sendt til skifteretten.

Trenger mer penger


SBS er selv i store problemer. Konsernet har på to og et halvt år tapt nesten to milliarder kroner. Hvis TV2 skriver ned sin verdi på TVNorge-aksjene, må SBS gjøre det samme fordi konsernet er notert på Nasdaq-børsen.

- Er det aktuelt å skrive ned verdien på TVNorge-aksjene?

- Det er ikke tema nå, men det kan bli det, sier Valebrokk til Dagbladet.no.

Fortsetter TVNorge å tape penger, må kanalen trolig ha tilførsel av penger fra et stadig fattigere SBS. TV2-sjef Kåre Valebrokk har lenge signalisert at han ikke vil legge mer penger inn i en konkurrerende kanal. Men en emisjon krever to tredjedels flertall i styret. Sier TV2 nei, kan TVNorge dermed risikere å havne i skifteretten.

Valebrokk vil ikke svare på om TV2 vil si nei til en emisjon.

- Det ser vi på. I øyeblikket er det ikke aktuelt, og vi tenker ikke så mye på det. Men jeg har ikke noen kommentarer til det, sier Valebrokk.

SATSER VIDERE: SBS-sjef Marcus Tellenbach (høyre) over å bruke mer penger på det norske tapssluket. Det er gode nyheter for adm.dir. Morten Skotland (venstre) i TVNorge.Foto: SCANPIX

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!