Eurovision 2021:

Slår Rybak-rekord

Årets Eurovision-tall er de beste på ti år, melder NRK.

TIÅRSBESTE. Årets seertall for Eurovision-finalen er nå offentliggjort, og nærmere 1,5 millioner seere fikk med seg årets finale der Italia ble kronet som vinnere, og Tix endte på 18. plass. Foto: AFP / NTB.
TIÅRSBESTE. Årets seertall for Eurovision-finalen er nå offentliggjort, og nærmere 1,5 millioner seere fikk med seg årets finale der Italia ble kronet som vinnere, og Tix endte på 18. plass. Foto: AFP / NTB. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Finalen av Eurovision samlet 1 481 000 seere lørdag. Det er de høyeste seertallene for en Eurovision-finale siden 2015, skriver kanalen.

Markedsandelen var på 86 prosent - den høyeste siden 2010.

- Over 2,2 millioner var innom sendingen i løpet av kvelden. Flest seere flokket seg rundt skjermen da TIX kom på scenen, ifølge NRK.

Slo Rybak

Da Alexander Rybak vant «Eurovision» i 2009 endte det opp med to millioner seere i Norge. Den gang beskrev NRK seertallene som «historisk høye»

ITALIA: Her ser du det omdiskuterte videoklippet av vokalisten i Måneskin, Damiano David. Video: Eurovision Vis mer

Slått av Italia

Til tross for gode seertall, gikk det ikke veien for Norge og Tix under finalen i Rotterdam. Tix var noen dager før showet spådd som nummer femten, men like etter opptredenen rykket han raskt oppover til en tiendeplass på oddsen. Det endte derimot med en 18. plass med 75 poeng. Det var Italia og Måneskin med låta «Zitti E Buoni» som til slutt kunne heve trofeet med hele 524 poeng.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer