Slår sine egne rekorder ned i støvlene

Hanker inn milliarder på den nye suksessfilmen.

NY REKORD: Med sommerens storfilm «World War Z» slår Brad Pitt sin tidligerekassasuksess «Troja» ned i støvlene. Zombie-filmen har så langt innkassert over 2,9 milliarder kroner på verdensbasis. Foto: Stella Pictures
NY REKORD: Med sommerens storfilm «World War Z» slår Brad Pitt sin tidligerekassasuksess «Troja» ned i støvlene. Zombie-filmen har så langt innkassert over 2,9 milliarder kroner på verdensbasis. Foto: Stella PicturesVis mer

(Dagbladet): I slutten av juni hadde Brad Pitts nyeste spillefilm «World War Z» premiere i USA. Filmen er verdens dyreste zombie-film med en prislapp på omkring en milliard kroner.

Slått rekord I løpet av de syv ukene «World War Z» har blitt vist på kinoer verden over, har den innkassert hele 2,9 milliarder kroner, og med det slått Pitts tidligere største kassasuksess, «Troja», skriver The Telegraph.

Filmen er basert på Max Brooks bestselgende bok «World War Z: An Oral History of the Zombie War» fra 2006, og hander om en tidligere FN-ansatt, spilt av Brad Pitt, som må kjempe mot zombier og finne årsaken til det epidemiske utbruddet som utsletter menneskeheten.

Kassasuksessen, som hadde premiere i Norge 12 juli, har fått lunkne kritikker fra verdenspressen. Det ser imidlertid ikke ut til å ha lagt noen demper på ivrige kinogjengere og zombie-fans, som så langt har lagt har bidratt med 1,7 milliarder kroner i billettinntekter.

Ny Fight Club? Kultfilmen «Fight Club» fra 1999, der Pitt spilte den karismatiske slåsskjempen Tyler Durden, ble en megahit og er ranket som verdens tiende beste film på filmsiden IMDB.com.

Under Comic Con-konferansen i San Diego i slutten av juli i år, røpet forfatteren av boka filmen er basert på, Chuck Palahniuk, at han planlegger en oppfølger, skrev New York Daily News.

ZOMBIER: I «World War Z» spiller Brad Pitt en tidligere FN-ansatt som må kjempe mot en epidemi som gjør mennesker om til zombier. Foto: Scanpix
ZOMBIER: I «World War Z» spiller Brad Pitt en tidligere FN-ansatt som må kjempe mot en epidemi som gjør mennesker om til zombier. Foto: Scanpix Vis mer

- Sannsynligvis blir det en hel serie der jeg tar opp historien ti år etter at Tyler Durden tilsynelatende gikk under, sa Palahniuk.

Så da gjenstår det å se om vi får se Pitt i rollen som Durden igjen en gang i fremtiden.