Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Slår til med gubbefilm

VENEZIA (Dagbladet): - Jeg er ikke interessert i å spille 40-åring lenger, sier Clint Eastwood (70). Hollywood-veteranen åpner Filmfestivalen i Venezia med gubbefilmen «Space Cowboys» - et romeventyr om fire gretne gamle menn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg vet ikke om dette er min avskjedsfilm. Jeg har truet med å pensjonere meg de siste 10 årene! Det er tøft å bli eldre så lenge du skal ha en karriere samtidig, smiler Clint Eastwood skjevt.

Hedres

Foreløpig har han ikke tid til å pakke golfbagen. Han har både regissert, produsert og spilt hovedrollen i «Space Cowboys» , som er åpningsfilm på Filmfestivalen i Venezia i kveld. Filmen deltar ikke i konkurransen. På gallapremieren får Hollywood-legenden en «Golden Lion» for 45 års tjeneste i filmbransjen. Sharon Stone deler ut prisen. Når æresrundene i Italia er overstått, reiser Clint Eastwood videre til Filmfestivalen i Deauville i Frankrike, der det også venter en ærespris.

- Jeg håper dette ikke er gylne håndtrykk. Jeg er smigret. Selvfølgelig er det stort å få slike utmerkelser, sier han.

Clinter'n er blid, men smal i blikket og mistenkelig stram over kinnbein når han møter pressen i Venezia. Helten fra klassikere som «For en neve dollar» og «Dirty Harry» er fremdeles filmstjernekjekk, selv om han ikke er tenåringsidol lenger.

- Det finnes ikke mange gode roller for eldre typer. Folk i filmbransjen er ikke innovatører, de er kopister. I Hollywood vil de at jeg skal spille de samme rollene jeg gjorde for 40 år siden, sier Clint Eastwood og trekker på de berømte skuldrene.

Rumpa bar

I «Space Cowboys» tar gamlegutta hevn. Clint Eastwood er sjefen på old boys-laget med James Garner (72) , Donald Sutherland (65) og Tommy Lee Jones (53) . De gamle heltene var testpiloter i romfartens barndom på 50-tallet, men ble satt på bakken før de fikk sjansen til å fly ut i verdensrommet. Nå får de en ny sjanse - hvis de overlever det knallharde treningsprogrammet på NASAs Johnson Space Center. De unge astronautene flirer rått når dinosaurene tramper inn på romferja med dårlig syn og bilringer.

- Kall det en «gjenoppstandelse», men jeg prøver ikke å bevise noe, flirer Clint Eastwood.

- Det finnes ting vi eldre karer gjør best. Andre ting gjør de unge bedre. Det jevner seg vel ut.

- Å? Og hvor ville du finne fire unge menn som var villige til å stå på rekke og rad med rumpa bar? innvender Tommy Lee Jones.

SPACEGUBBENE: James Garner (72), Tommy Lee Jones (53), Clint Eastwood (70) og Donald Sutherland (65) spiller de gamle testpilotene som øyner en ny sjanse til en tur ut i verdensrommer.Foto: METRONOME