Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«A Dog's Purpose»

Slår tilbake etter hundeskandale: - Videoen forteller ikke hele historien

Skuespiller Dennis Quaid kaller skandalevideo for svindel. 

SKANDALE: Det er dette klippet som har skapt store problemer for Universal og deres kommende film «A dog's purpose». Et opptak fra filmsettet hvor crewet tilsynelatende tvinger en livredd hund ned i et motstrømsbasseng for å gjøre de nødvendige opptakene. Premieren for filmen er i kjølvannet av skandalen blitt kansellert. Vis mer

(Dagbladet): Det var i forrige uke at videoklipp fra innspillinga av filmen «A Dog's Purpose» dukket opp på nett.

Et av klippene viser en livredd hund som tilsynelatende presses ned i et motstrømsbasseng av en dyrepasser, og har skapt furore blant dyreelskere verden over.

Dyrevernsorganisasjonen PETA oppfordret til boikott av filmen, og den negative oppmerksomheten førte til at premieren ble utsatt.

Flere av filmens aktører, deriblant regissør Lasse Hallström, har imidlertid slått tilbake mot kritikken om at dyreskuespillerne ikke ble godt nok ivaretatt under innspillinga.

HUNDELIV: Denne filmen er basert på bestselgeren til forfatter W. Bruce Cameron, A Dog’s Purpose. Video: Universal Pictures Vis mer

«Svindel»

Mandag kastet også hovedrolleinnehaver Dennis Quaid seg inn i diskusjonen. Overfor Entertainment Tonight hevder skuespilleren at han aldri var vitne til at dyr ble mishandlet på filmsettet, og at han ville sluttet hvis det hadde vært tilfelle.

- Min opplevelse er at dyrene ble behandlet kjempebra. Det var ingen dyremishandling, sier 62-åringen til nettstedet.

Quaid går så langt som å kalle videoen «svindel», og hevder at den har blitt redigert og manipulert.

DYREVENN: Dennis Quaid har hovedrollen i «A Dog's Purpose», og opplevde at dyr ble behandlet bra under innspillinga av filmen. Foto: Joe Lederer / AP / NTB Scanpix
DYREVENN: Dennis Quaid har hovedrollen i «A Dog's Purpose», og opplevde at dyr ble behandlet bra under innspillinga av filmen. Foto: Joe Lederer / AP / NTB Scanpix Vis mer

- Filmen som noen tok, solgte og holdt skjult i halvannet år fram til like før filmpremieren, forteller ikke hele historien, sier skuespilleren til Entertainment Tonight.

Regissøren slår tilbake

Quaid er ikke den eneste som tar avstand fra skandaleklippet.

I en SMS til Expressen skriver regissør Lasse Hallström, kjent for filmer som «Chocolat» og «Dear John», at han aldri så hva som skjedde mens de ventet på klarsignal for å gjøre en ny scene, men erkjenner at videoklippet «ser stygt ut».

Han forteller videre at hunden som synes i det første klippet i videoen aldri ble tvunget ned i vannet.

- Han ble byttet ut mot en hund som var mer villig til å bade. Det er en annen hund vi ser i neste klipp, forklarer han i SMS-en.

Kort tid etter at videoklippene ble spredt på nett, gikk produksjonsselskapene Amblin Partners og Universal Pictures ut og sa at de kom til å gå episoden nærmere i sømmene:

«Å legge til rette for et trygt miljø og sikre den etiske behandlingen av våre dyreskuespillere var ekstremt viktig for alle som var involvert i å lage denne filmen, og vi vil se nærmere på omstendighetene rundt dette videoklippet.»

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling