Anmeldelse: Slipknot - «The End, So Far»

Slår tilbake etter tragediene

Slipknot avslutter en epoke.

Foto: Alexandar Gay
Foto: Alexandar Gay Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

ALBUM: Kaos, død og brutte relasjoner - historien har ikke bare vært nådig med Slipknot. All turbulensen til tross, her er de ved sitt sjuende album - det siste for Roadrunner Records, selskapet som i sin tid ga de utradisjonelle nimannsorkesteret tilliten til at de ville skape metal- og rockhistorie. Det har de gjort så det monner.

Knapt noen gang har ekstrem musikk favnet så vidt og så bredt som Iowa-kollektivet har gjort. Siden gjennombruddet med den selvtitulerte plata «Slipknot» fra 1999, har nierbanden lagt stein på stein og fylt arena etter arena og toppet festivalplakater verden over.

Mye av grunnen til det er deres unike evne til å være brutalt kompromissløse samtidig som de har et velutviklet øre for fengende melodier og halsbrekkende rytmefigurer. Og så har du showet da, selvsagt.

Begynnelsen på slutten?

«The End, So Far» er som tittelen indikerer en avslutning av et kapittel. Fansen har selvsagt spekulert i det vide og det brede om dette betyr slutten for bandet? Bandet har dementert dette og peker er på at det handler mer om en ny begynnelse. Det sammenfaller også med at Roadrunner-perioden etter sigende er over.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer