Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Ari og halve kongeriket» på TV3

Slår tilbake mot kritikken fra Ari-kjæreste: - Forvirrende

Regissøren bak Ari-dokumentar stiller seg uforstående til kritikken fra Ebba Rysst Heilmann.

LIVET SOM ARI: TV3-serien «Ari og halve kongeriket» følger Ari Behn gjennom opp- og nedturer fra det første året etter skilsmissen fra prinsesse Märtha Louise. Behns kjæreste Ebba Rysst Heilmann er sterkt kritisk til at serien kommer på skjermen. Video: TV3 Vis mer Vis merVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): «Jeg var der hele tiden, men jeg hadde ikke med meg et go-pro kamera underveis for å tjene penger på et annet menneskes elendighet. Dessverre bærer produktet preg av et slett og ukritisk arbeid, som selv ikke er TV3 verdig.»

Det skriver Ebba Rysst Heilmann, Ari Behns kjæreste, i en kommentar hos VG.

Juristen Heilmann går hardt ut mot dokumentarserien «Ari og halve kongeriket», som har premiere på TV3 torsdag.

«Ari og halve kongeriket» er en dokumentarserie i tre deler, som følger Behn gjennom opp- og nedturer i året etter skilsmissen fra prinsesse Märtha Louise.

I forrige uke ble det kjent at Behn er i konflikt med TV3 og produksjonsselskapet bak serien, om hva som skal sendes i dokumentaren og ikke.

I VG-kommentaren gir Heilmann uttrykk for at hun mener kjæresten blir utnyttet, og at han slettes ikke burde ha blitt filmet i denne sårbare perioden i livet sitt.

Regissør Katharina Gellein Viken, som står bak «Ari og halve kongeriket», får passet sitt påskrevet av Heilmann, som mener Viken mangler et juridisk, etisk og moralsk rammeverk for serien.

«I medmenneskelighetens og vennskapets navn skulle hele prosjektet vært lagt på is for lenge siden.» slår Heilmann fast i VG.

STÅR BAK ARI-DOKUMENTAR: Katharina Gellein Viken i Bifrost Media. Foto: Jonathan Oakes
STÅR BAK ARI-DOKUMENTAR: Katharina Gellein Viken i Bifrost Media. Foto: Jonathan Oakes Vis mer

- Har ikke tjent noe

Regissør Katharina Gellein Viken har lest kommentaren i VG. Hun stiller seg uforstående til kritikken fra Heilmann.

- Jeg tror nesten hun bare må se på dokumentaren i sin helhet. Det er jo nettopp det motsatte vi har satt oss fore å lage: Et nyansert portrett av en mann som er på vei ut og opp av en livskrise, sier Viken til Dagbladet.

Regissøren reagerer på Heilmanns anklager om at hun har filmet Behns såreste øyeblikk for egen vinning.

- Selv har jeg ikke tjent noe på det prosjektet her. Jeg har brukt halvannet år av livet mitt på å fortelle Aris historie. Det var et prosjekt som jeg og Ari gikk inn i sammen, mens Ari tok andre offentlige oppdrag. Han var verken utilregnelig eller ute av det, sier Viken, og fortsetter:

- Jeg synes i grunn at Ari er en voksen person som kan snakke for seg selv, og ikke trenger noen til å snakke for seg.

Har vært i dialog

Viken bekrefter at hun selv har hatt kontakt med Behn i løpet av den siste tida, men vil ikke gå inn på detaljer i kommunikasjonen dem imellom.

Regissøren hevder at Behn inntil nylig har vært utelukkende positiv til serien, og opplever Heilmanns kritikk som forvirrende.

- Ebba selv hadde lyst til å være med i dokumentaren, og er med i episode tre. Så vidt jeg har kjennskap til, har hun ikke sett episoden. Vi har ikke godkjent visning til noen andre enn Ari.

- Heilmann skriver at dere har filmet de mest sårbare øyeblikkene i Behns liv. Hva er det publikum får se i serien?

- De øyeblikkene som kanskje er sårest, er noen av dem som familien selv har invitert oss til å filme. Her finnes det ingen ting som skulle være negativt. Alle tre episodene bør sees i sammenheng. Det er en hel historie, sier Viken.

SNAKKER OM BRUDDET: Da Ari Behn gjestet «Skavlan», snakket han ut om bruddet med prinsesse Märtha Louise. Video: NRK Vis mer Vis mer

Sendes som planlagt

Pressesjef Line Vee Hanum i TV3 bekrefter at «Ari og halve kongeriket» har premiere torsdag kveld som planlagt.

- Vi stiller oss undrende til kritikken fra Heilmann, all den tid de medvirkende i dokumentaren frivillig har stilt opp og dessuten kommet med egne bidrag underveis, skriver Hanum i en sms til Dagbladet.

Pressesjefen er overrasket over Behns motstand mot serien rett før premieren.

- I likhet med produsenten har vi ikke fått klarhet i konkret hva det er Behn-leiren reagerer så negativt på i dokumentaren. TV3 har ingen avtale med Ari Behn, det er det produksjonsselskapet som har, men vi har hatt en god dialog med ham det siste halvåret.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!