Slår tilbake mot nettpirater

Aqua, Robbie Williams og Boyzone er blant flere popstjerner som nå tar opp kampen mot piratkopiering av musikk.

Mer enn 400 stjerner forsøker å overbevise europeiske politikere om at internett er en overhengende trussel mot levebrødet deres.

Det er et virkelig stjernelag som går til krig mot nettpiratene. Robbie Williams, Roxette, Eros Ramazzotti, og Boyzone er noen av artistene som har undertegnet oppropet som Jean-Michel Jarre har startet. Hensikten er å få europeiske politikere til å innse at lovverket på nettet er for dårlig.

400 ledende europeiske artister har undertegnet oppropet som skal legges fram for Europaparlamentet denne uka. Musikkpiratene hevdes å koste bransjen mer enn 30 millioner kroner hvert år i piratkopiering av opphavsbeskyttet musikk. Med stadig flere MP3-spillere forventes det tallet å stige.

Eurokampanje

Den lovgivende komiteen i EU-parlamentet får oppropet overlevert på onsdag. Neste måned skal EU stemme over et nytt copyright-direktiv.

- Det er på tide at politikerne tar et standpunkt, og sørger for en lovgivning som gir artister og musikere mulighet til å overleve den digitale tidsalderen, mener Jean-Michel Jarre.

CD-lyd

MP3-teknologien har satt fart i opphavsrett-diskusjonen på nettet. Teknologien gjør det mulig å laste ned musikk med CD-kvalitet fra nettet. Musikken kan enten spilles av på PC'en eller små MP3-spillere. Enkelte band har valgt å ta tyren ved hornene. Rap-gruppa Public Enemy har havnet i kjempekrangel med plateselskapet sitt etter at bandet la ut en av låtene sine som MP3-fil på hjemmesiden. Plateselskapet var ikke enig i avgjørelsen...

SAMMEN MOT PIRATER: Boyzone er blant de mange gruppene som vil stoppe piratene på nettet.