MGP 2020:

Slår tilbake mot pengekrav

MGP-artist Magnus Bokn mener det ikke er grunn til å legge fram pengekrav mot NRK.

SKANDALEFINALE: Artistene skal ha blitt informert tidlig i januar om at ved en krisesituasjonen vill en folkejury bedømme låtene, basert på sangenes studioversjon. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
SKANDALEFINALE: Artistene skal ha blitt informert tidlig i januar om at ved en krisesituasjonen vill en folkejury bedømme låtene, basert på sangenes studioversjon. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Allerede 9. januar i år ble MGP-artistene informert om at det var opprettet en «folkejury», og at den ville avgjøre resultatet i MGP-finalen ved en krisesituasjon.

I helga sto MGP-finalistene sjokkert igjen etter at det ble det kjent at stemmesystemet til NRK brøt sammen. Dermed ble ikke finalistenes sceneopptredenen lørdag vurdert.

Ifølge Øyvind Riibe, manager for artist Magnus Bokn, skal alle ha vært informert om juryløsningen i lang tid.

Les også: Eksperter tordner mot nødløsningen.

TV-seere i juryen

Dagbladet har sett en e-post som er skrevet av MGP-sjef Stig Karlsen og sendt til ham 9. januar. Der informerer Karlsen om følgende:

«Til informasjon så eksisterer det en backup-jury som bare settes i funksjon hvis det skulle skje noe helt ekstraordinært med det tekniske systemet. Denne juryen består av 30 TV-seere med god spredning i både aldersspenn og geografisk tilhørighet. De gjør sine bedømmelser på bakgrunn av studioversjonene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer