Slår tilbake mot sex-anklager

60 politifolk gjennomsøkte i går ranchen til Michael Jackson. Jackson selv mener de nye sex-beskyldningene er et komplott.

I en pressemelding imøtegår Michael Jackson (45) de «forferdelige beskyldningene» om at han skal ha misbrukt en 12 år gammel gutt.

Los Angeles Times melder at 60 politifolk i går gjennomsøkte superstjernens ranch.

Ifølge TV 2 skal superstjernen ha vært etterforsket for sex-overgrep i flere måneder.

Jackson ble gjort oppmerksom på den pågående aksjonen etter at politiet var begynt å gjennomsøke ranchen.

Ifølge Jacksons britiske talsmann var han da i ferd med å spille inn en ny musikkvideo i Las Vegas. I en pressemelding i dag avkrefter han ikke ryktene, men indikerer at det dreier seg om et komplott.

«Jeg har sett advokater som ikke representerer meg og talsmenn som ikke kjenner meg - snakke for meg. Disse personene ser alltid ut til å dukke opp med forferdelige beskyldninger når det er snakk om et nytt prosjekt, et album, eller lanseringene av en musikkvideo», heter det i pressemeldingen.

I går ble det meldt at Jackson var tilstede på ranchen, og spekulasjonene ulmet etter at det kom meldinger om en ambulanse som var kalt ut til ranchen.

Talspersonen holder fast ved at Jackson var i Las Vegas, og avkrefter at det ble kalt ut ambulanse til ranchen.

Hun ønsker ikke å kommentere hvorvidt det er anklager om seksuelt misbruk som er årsaken til gjennomsøkingen av Jacksons ranch.

- Vi har ikke detaljert informasjon å gi media etter dagens pågående hendelser ved Neverland Ranch, eller bakgrunnen for dem, heter det i en kunngjøring.

Offisielle kilder ønsker heller ikke å avsløre bakgrunnen for aksjonen mot superstjernens residens. Alt de vil si er at de etterforsker en kriminalsak.

Ifølge Jackson-familiens advokat, Brian Oxman, er ikke 12-åringens identitet kjent, men det påståtte overgrepet sies å ha hendt for to måneder siden.

Ifølge kilder Court TV skal ha vært i kontakt med, er det utstedt arrestordre på Jackson. Opplysningene skal komme fra høyerestående embedsmenn.

GJENNOMSØKER RANCHEN: Etterforskere gjennomsøkte i går Michael Jacksons ranch Neverland i San Ynez, California, etter beskyldningene om sex-overgrep av en 12 år gammel gutt.
FORNØYELSESPARK: Luftfoto av Jacksons fornøyelsespark, som ligger rett ved ranchen.
MANNSTERKE: En delegasjon på 60 politietterforskere brukte gårsdagen på å gjennomsøke ranchen til Jackson.