Julekalenderen «Snøfall» på NRK

Slår tilbake mot «Snøfall»-kritikken

- Hvis eventyr ikke kan ta opp vanskelige temaer, mister vi mange viktige fortellinger som «Brødrene Løvehjerte» og «Harry Potter».

JULEKALENDER: Karakteren Selma (spilt av Siri Skjeggedal) er hovedpersonen i NRKs nye julekalender. Nå fortviler Norsk Fosterhjemsforening over at Selmas strenge fostermor danner grunnlaget for serien. Pressefoto: Odd Reinhardt Nicolaisen og Øyvind Veberg/NRK
JULEKALENDER: Karakteren Selma (spilt av Siri Skjeggedal) er hovedpersonen i NRKs nye julekalender. Nå fortviler Norsk Fosterhjemsforening over at Selmas strenge fostermor danner grunnlaget for serien. Pressefoto: Odd Reinhardt Nicolaisen og Øyvind Veberg/NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): - Når noen sier at en serie for barn gjør en situasjon vanskelig, så er det viktig å ta det på alvor, sier Hilde Hagerup, forfatter av NRKs ferske julekalender «Snøfall».

Tove Wahlstrøm, Generalsekretær i Norsk Fosterhjemsforening, gikk hardt ut fredag og uttalte til Vårt Land at hun frykter serien kan føre til mobbing.

Wahlstrøm reagerer på fremstillingen av fostermora og barnevernet i serien.

- NRKs julekalender blir alltid snakket om på skolen og mellom barn. Vi frykter at dette kan gjøre fosterbarn utrygge på egen situasjon og gi grunnlag for mobbing og ubehagelige spørsmål rettet mot allerede sårbare barn, sier Wahlstrøm til Vårt Land.

- Handler om kjærlighet

Hilde Hagerup har skrevet «Snøfall» sammen med faren Klaus Hagerup og søsteren Hanne.

Serien handler om ni år gamle Selma som bor hos sin strenge nabo Ruth. Hun drømmer om å finne sin biologiske familie, og en dag finner hun portalen til julenissens by.

Hagerup tror likevel at man vil sitte med en annen følelse hvis man ser hele serien. Hun understreker at forfatterne deler verdisyn med Norsk Fosterhjemsforening.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer