Slår tilbake

Komikeren Harald Eia harsellerte med Latvia i Åpen Post. Nå synes han synes Norge bør erklære krig mot Latvia.

Men ikke egentlig, tror vi. Uansett var han en naturlig mann å ringe nå som latvierne er sure på oss. Hans harsellas med landet Latvia gikk ut på å snakke «latvisk» («Krangas» var et tilbakevendende ord) og å presentere fordommer mot et land få av oss visste noe om.

- Jeg husker ikke helt bakgrunnen for hvorfor vi harselerte med Latvia. Det var morsomt å rakke ned på et knøtteland som var enda mer nasjonalistisk enn oss, og det at vi ikke visste forskjell på de tre baltiske landene, sier Eia.

- Jeg pleide også å snakke «latvisk» når jeg var tissetrengt, jeg kunne snakke i ett sett på do, og kona mi hørte det og lo når jeg skravlet, så da tok vi det med i programmet. At denne diskusjonen kommer opp etter NRK-innslaget er litt morsomt. Det illustrerer poenget vi gjorde, det at vi har et omtrentlig forhold til fremmede land. Det er jo også en illustrasjon av hvordan medieverdenen er. Det går fort unna, man tar litt musikk og noen bilder og kaster det sammen, sier Eia.

Erklær krig!

Han er derimot ikke nådig mot latviernes protester og trusler om boikott av Norge og det norske Grand Prix-deltageren.

- Latviernes boikott er en del av kulturen deres. Nå synes jeg at vi har en sjanse til å erklære latvierene krig. Det er et land vi har sjanse til å ta. En historisk sjanse som kan virke samlende for oss som folk. Vi kan slå Estland også, sier Eia, som legger til at Bård Tufte Johansen (hvis stemme var tydelig i bakgrunnen) er helt enig.

Og til dere latviere som måtte lese dette: Vi er ganske sikre på at han ikke egentlig mener det.

ENIGE: Latvia bør passe seg mener Harald Eia, her fra Åpen post.