Slarkete seksløpere

«The Salvation» er en cowboylek med filthatt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FILM: Noe av det mest forutsigbare med sjangerfilmen er at alle skal gjøre noe nytt. Revolusjonen består gjerne i at en velkjent verden blir litt dyrere og litt råere og får litt mer dempet belysning.

Nå rir den danske regissøren Kristian Levring inn i den i enhver forstand forfalne westernbyen.

Han fikk tydeligvis nok av opp ned-snuing som en del av Dogme-kollektivet på nittitallet, for «The Salvation» er en erketradisjonell western som ser lengtende tilbake mot ei tid da den snille cowboyen og den slemme cowboyen møttes til oppgjør i solnedgangen, og der moralsk rett, kyndighet med revolver og endelig seier er trygt plassert hos én av partene.

Svartmusket skurk Ekssoldaten Jon (Mads Mikkelsen) er en dansk immigrant som har lagt seksløperen på hylla. Etter fem år der han har bygget seg en gård sammen med broren (Mikael Persbrandt) i det villeste hjørnet av vesten, tar han imot kone og barn, som har ankommet fra Danmark. Begge er blankskrubbede, blonde og uskyldige, og har blinken malt på ryggen fra første scene.

Før noen får sukk for seg er kone skjendet og begge drept av en flirende sadist som gjør sånt når han føler for det. Jon lar drapsmannen unngjelde, og blir dermed gjenstand for en ny hevnaksjon fra skurkens bror, den svartmuskede bandelederen Delarue (Jeffrey Dean Morgan).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer