Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Slash-konserten kostet 10 millioner

Tidenes dyreste låvedans?

DYR MORO: Drøyt 12 000 publikummere fikk med seg Slash-konserten på Quart i år. FOTO: SCANPIX
Foto: Tor Erik Schrøder / SCANPIX .
DYR MORO: Drøyt 12 000 publikummere fikk med seg Slash-konserten på Quart i år. FOTO: SCANPIX Foto: Tor Erik Schrøder / SCANPIX . Vis mer

(Dagbladet.no): - Slash spilte opp til låvedans på Quart, skrev Dagbladets anmelder etter konserten med Slash, Ron Wood, Fergie og Ozzy Osbourne 30. juni.

Men prislappen var stiv, avslører Fædrelandsvennen i dag. Totalt betalte festivalen 10 millioner kroner for å få showet til Kristiansand.

Det er et svært høyt beløp.

- Totalt kostet det oss 1,2 millioner kroner å få David Bowie til Quart i 2002, husker jeg. Nå har det skjedd mye i dette markedet siden da, men 10 millioner er mye for en artist som ingen fikk bakoversveis av. Man får vel heller bakoversveis når man hører hvor mye han kostet, sier Pål Hetland, tidligere Quart-pressesjef, til Dagbladet.no.

Lekkasje fra egne rekker
Nåværende Quart-sjef Arild Buli vil ikke gå god for honorarstørrelsen som Fædrelandsvennen presenterer.

- Avisa har fått tak i noen kontrakter via utro personer hos oss. Blant disse dokumentene var ikke Slash-kontrakten. Dette er en intern sak for oss, og dreier seg om konfidensiell informasjon, sier Buli til Dagbladet.no.

- Men kan du avvise at honoraret var 10 millioner kroner?

- Jeg har ingen kommentarer til det, sier han.

Slash ble booket til Kristiansand av Tom Zutaut, som kjente gitaristen fra sine dager som A&R i Geffen Records - plateselskapet til Guns 'N' Roses.
I artikkelen til Fædrelandsvennen kommer det også fram at Quart betalte Korn, Placebo, Young Jeezy, Marilyn Manson, Black Eyed Peas, Chris Cornell 7,7 millioner til sammen. Buli har tidligere lovt å bruke 50 millioner kroner på booking, men totalbeløpet ble altså langt lavere enn dette.

Kan gå konk
Arild Buli bekrefter at faren for konkurs nå er reell, og at de må få på plass en ny investor som kan spytte inn mer kapital.

Ifølge NTB har nærmere 60 personer ikke mottatt lønn, og flere selskaper og frivillige organisasjoner venter også på oppgjør.

- Vi har et tap på cirka 30 millioner kroner, der havparten allerede er dekket. Jeg mener Quart har en stor og god framtid med det nye konseptet, og synes det er forferdelig synd om vi nå går mot konkurs. Vi jobber nå med saken, og har vel ut denne måneden før vi blir tvunget i kne.

- Selv har jeg pantsatt til over pipa. Hadde jeg hatt mer penger ville jeg satset dem, men det er ut over min økonomiske mulighet. Derfor prøver vi nå å finne en ny investor, sier Buli.


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling