Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Slash og Axl gjenforener Guns n' Roses

Men neppe med den klassiske besetninga. Blir den store konsertattraksjonen i 2016.

SAMMEN IGJEN? Axl Rose og Slash skal være i ferd med å finne sammen igjen, og gjenforenes til en stor USA-turne neste år, hevder kilder til bransjebladet Billboard. Foto: NTB Scanpix
SAMMEN IGJEN? Axl Rose og Slash skal være i ferd med å finne sammen igjen, og gjenforenes til en stor USA-turne neste år, hevder kilder til bransjebladet Billboard. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Etter flere tiår med drittslenging og vondt blod tyder alt på at Slash og Axl Rose i 2016 igjen vil stå på scenen som Guns n' Roses - bandet som ga ut tidenes mestselgende debutplate i 1987 og hadde hits som «Welcome to the Jungle», «Sweet Child O' Mine» og «Paradise City».

Selv om ingenting er offisielt bekreftet, skriver det vanligvis velinformerte bransjebladet Billboard at et gjenforent Guns n' Roses headliner Coachella-festivalen i California i april neste år.

Har droppet flere hint Det blir første gang gitaristen og vokalisten står på scenen sammen siden de i sin tid avsluttet «Use Your Illusion»-turneen i Sør-Amerika, en drøy måned etter deres eneste konsert på norsk jord den 10. juni 1993.

Nyheten kommer ikke som lyn fra klar himmel. Det har lenge vært spekulert i at et gjenforening er på trappene etter at Slash tidligere i høst bekreftet at han igjen er på talefot med Axl, bandets webside og t-skjorteutsalg er oppdatert med den klassiske logoen (som Axl, Slash og bassist Duff McKagan eier rettighetene til) - og en «mystisk» trailer med «Welcome to the Jungle» har vært vist på kino i USA.

Uviss besetning Det er imidlertid lite trolig at det er den klassiske 1987-besetninga som kommer sammen igjen. Originaltrommis Steven Adler har bekreftet på radioprogrammet til Eddie Trunk at han ikke har hørt et pip fra sine gamle bandkompiser.

Derfor er det sannsynligvis hans etterfølger, norskættede Matt Sorum, som skal sitte bak batteriet. Om den originale gitaristen Izzy Stradlin er ombord, er også ukjent.

Etter Coachella er det uansett planlagt en stor stadionturné i Nord-Amerika, skriver Billboard. Bandet skal angivelig kreve et honorar på 3 millioner dollar per show.

Klarer de å utstå hverandre, er det vanskelig å se for seg at de lar være å tjene ytterligere millioner på å reise til Europa og andre deler av verden - men med sin brokete historie full av avlysninger, kaotiske konserter og indre splid er det nok bare å bestille flybilletter til USA hvis du vil være helt sikker på å oppleve den etterlengtede gjenforeninga.

I 2008 kom Guns n' Roses' foreløpig siste album, «Chinese Democracy», etter å ha vært under innspilling i over ti år med en helt annen besetning ut over Axl Rose.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media