Slåss om Zwart

Hollywood kjemper om den norske filmregissøren Harald Zwart. I går kveld skrev Zwart kontrakt med filmgiganten 20th Century Fox, men også Steven Spielbergs selskap Dreamworks er interessert i nordmannen.

ETTERTRAKTET: Harald Zwart står foran sitt store gjennombrudd som filmregissør.

Av SISSEL FANTOFT

Zwart har vært hemmelighetsfull i forhold til sine Hollywood-planer, men i går ble det kjent at han den siste tida har fått flere konkrete filmtilbud. Hjemme i Oslo har Zwart lest flere amerikanske filmmanus han har fått tilsendt. For en tid tilbake besøkte han USA.

Møtte Spielberg

- Agenten min ringte og sa at jeg måtte komme meg over så fort som mulig. Blant annet ville Steven Spielberg møte meg, sa Zwart til Dagsrevyen i går kveld.

Om et par uker setter han nok en gang kursen mot Hollywood.

Harald Zwart er oppvokst i Fredrikstad og har sin filmutdanning fra Amsterdam. Han er anerkjent i det internasjonale reklamefilmmiljøet, og har laget filmer for blant andre Ford, Solo og Telenor.

Liker action

Med «Hamilton», som hadde premiere i vinter, fikk han også sitt gjennombrudd som spillefilmregissør. Zwart har aldri lagt skjul på at han er betatt av USA og amerikansk action.

- Det er klart at europeisk film har mer sjel, men det er bare så jævla kjedelig, sa han til Dagbladet før «Hamilton»-premieren.
Nå har han sjansen til å få oppfylle sin drøm om å lage ekte amerikansk action. Med kontrakten med 20th Century Fox ligger Hollywood for hans føtter.

Dagbladet lyktes ikke å komme i kontakt med Harald Zwart i går kveld.