KALDT: Skuespillerne Bjørn Sundquist og John Sigurd Kristensen slåss mot hverandre i 6. episode av «Monster». Video: NRK Vis mer Vis mer Vis mer Vis mer Vis mer

Slåss splitter nakne i «Monster»: - En vond dag på jobb

Se skuespiller Bjørn Sundquist (69) og kollega John Sigurd Kristensen (62) denge løs på hverandre.

(Dagbladet): I dag er episode seks av krimthrilleren «Monster» tilgjengelig for NRKs seere, og den inneholder en oppsiktsvekkende scene.

Se klippet øverst i saken.

Der barker lensmannen Ed Arvola (Bjørn Sundquist, 69) sammen med sin tidligere politikollega Willy Eighner (John Sigurd Kristensen, 62) i en slåsskamp på det som ser ut til å være liv og død.

- Bjørn er en svært dyktig kollega, så det er en ære å slåss med ham. Vi hadde det gøy sammen den dagen, sier skuespiller John Sigurd Kristensen til Dagbladet.

- Jævlig kaldt

Neveoppgjøret starter mens karakterene tar badstu sammen. Der ryker Arvola og Eighner uklar med hverandre, og politimannen og eks-politimannen ender opp med å gi hverandre juling, splitter nakne i snø og kulde i Finnmark.

- Innspillingen skjedde på et lite sted mellom Vadsø og Vardø. Det var jævlig kaldt, og kroppen reagerer umiddelbart. Den drar blod og varme vekk fra hender og føtter. Og «ekstremitetene», fleiper Kristensen.

De to skuespillerne ble pakket godt inn mellom takningene, forteller Kristensen.

- Dette var i mars, tror jeg, og vi holdt på en hel dag med scenen mens det blåste kald vind. Det var av og på med klær og uti snøen igjen og så pakkes inn igjen.

- Brydde seg ikke

- Vi er like slitne som vi ser ut til på skjermen. Vi trengte ikke spille slitne. Jeg var veldig glad når dagen var over, fortsetter Kristiansen.

- Var det noen innvendinger fra din side på å være naken?

- Nei, det er helt greit å gjøre slikt når det kan forsvares og er forsvarlig gjort. Man blir litt flau på settet, men etter hvert som man blir kaldere og kaldere gir man mer og mer faen i det, hehe.

- Sporty av dem

Det er regissør Pål Jackman som står for regien av sjette avsnitt av «Monster».

- Vi ville få fram følelsen av to slåsskjemper som har gått mange runder i ringen, og til slutt bare omfavner hverandre av utmattelse. Dette var sporty av de to, og en kald og vond dag på jobb, men de holdt motet oppe, sier Jackman til Dagbladet.

Scenen tok nesten en hel arbeidsdag. Blant annet brukte produksjonen tid på slåssingen som skjer inne i en trang bil. Sundquist og Kristensen var nok ikke så glade i ham da det sto på, forklarer regissøren.

- De måtte gjøre mye flere ganger, og de håper jo at det snart er over, men så ber jeg om en takning til. Det er intenst, og de skal ikke være særlig glad i meg akkurat der og da.

I NRKs nye spenningsserie «Monster» rystes en liten by i Nord-Norge av flere drap, og jo nærmere den lokale politibetjenten Hedda Hersoug (Ingvild Holthe Bygdnes) og spesialetterforsker Joel Dreyer (Jakob Oftebro) kommer en løsning, jo farligere blir det.