Slåsskåte bryggesjauere og teknisk svikt

Metalbølge på Hove.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Konsert: TROMØY (Dagbladet): Hove-festivalen hadde skrapt sammen et imponerende stjernelag innenfor det som betegnes som «The New Wave of American Metal» i Amfiet onsdag.

Unearth

Hovefestivalen. Amfiscenen. Publikum ca 1500
Bra musikk, fjollete band.
Torgrim Øyre

KONSERT: Massachusetts-kvintettens Unearths hyperaktive metalcore er stort sett en fornøyelse på plate. Gårsdagens haraball i amfiet minnet mer om en festaften for slosskåte bryggesjauere enn noe annet. Bandet virret rundt på scenen som retningsløse høns i sitt evige jag etter å få publikum til vise djevelhornene, eller knuse hodene sammen. Gitarist Ken Susi, som for øvrig ser ut som en butikksjef fra Carlings, ligger i det ene øyeblikket på alle fire og gjør armhevinger, i det neste spiller han gitarsolo bak hodet og spytter i lufta og prøver å ta i mot. Greit nok, det er tross alt metalkonsert og ikke et møte i kommunestyre, men det får være grenser for rølp. Bandets thrash-tunge metal låter tidvis krutt og kanoner, men må dessverre spille andrefiolin til all den fjollete sceneakrobatikken.

Chimaira

Hovefestivalen. Amfiscenen.
Publikum ca 2000
Dystert og storslått fra scenens mørkeste.
Torgrim Øyre

KONSERT: Chimaira har heldigvis et annet fokus. Sekstetten presenterer sin bekmørke og death metal-inspirerte metalcore med presisjon og uten altfor mye utenomsnakk. Åpningen med «Ressurection» fra platen med samme navn er et aldri så lite stykke metalkunst. Chimaira viser hvordan episke melodier i forening med upolert aggresjon og et allsangvennlig refreng koker sammen til effektivt brygg. Bandet baserer mye av første halvdel av konserten på sisteplata, før de gir seg i kast med eldre godbiter til fansens store forlystelse. Chimairas dystopiske samfunnsbetraktninger blir noe anmassende i lengden, men vokalist Mark Hunter vet råd. Han oppfordrer fansen i front til å vise langfingeren til de som later seg i skråningen og dermed får de fremmøtte tynt headbangingsømme nakkemuskler i ytterligere fem minutter.

Lamb of God

Lamb of God hadde tekniske problemer på Hove i går. Foto: Eirik Urke
Lamb of God hadde tekniske problemer på Hove i går. Foto: Eirik Urke Vis mer

Hovefestivalen. Amfiscenen.
Publikunm ca 3500
Helter i krise.
Torgrim Øyre

KONSERT: Det som skulle bli kveldens høydepunkt for mange, endte opp i en farse av tekniske problemer. Med «Sacrament» serverte Lamb of God en av fjorårets virkelig store metalutgivelser. Da bandet entret scenen var det knapt lyd fra PA-anlegget. En tydelig irritert Randy Blythe forsøkte å holde publikummet varmt med tørrprat mens teknikerne forsøkte å løse problemet. Ting ordnet seg noenlunde under briljante «Walk With Me in Hell», men da var mye av skaden allerede skjedd. Bandet hadde mistet momentum og publikum tålmodigheten. Lamb of God fant ikke igjen gløden før ekstranumrene «Redneck» og «Black Label», men da hadde allerede halvparten av fansen ruslet ut mellom trærne. Veldig synd, da Lamb of God ved flere anledninger tidligere har vist hvor slagkraftig legeringen av Pantera-groove, Slayer-nihilsme og intrikate gitarharmonier kan være foran et kokende publikum. Senest i Oslo Spektrum i fjor høst.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer