Slått ned i København - klar for Lillehammer

Yahya Hassan, Fleming Rose og Julian Barnes til Norsk Litteraturfestival.

TIL NORGE: Den 18 år gamle danske poeten Yahya Hassam har gjort stor sukess i Danmark med sin kontroversielle debutsamling. Hans kritiske dikt har også vakt stor harme i konservative, muslimske kretser. Foto: NTB Scanpix
TIL NORGE: Den 18 år gamle danske poeten Yahya Hassam har gjort stor sukess i Danmark med sin kontroversielle debutsamling. Hans kritiske dikt har også vakt stor harme i konservative, muslimske kretser. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Yahya Hassan kommer til Norsk Litteraturfestival 2014. Dessuten møter Bookerpris-vinneren Julian Barnes Spelemannsprisvinneren Stein Torleif Bjella på Lillehammer.

I forrige uke ble den danske poeten Yahya Hassan (18) slått ned på jernbanestasjonen i København. Neste år kommer han til Norsk Litteraturfestival på Lillehammer. Hassan er en kontroversiell og kritisk lyriker som har provosert mange i det muslimske miljøet. Omstridt redaktør Sist torsdag valgte politiet å avlyse et arrangement med Hassan på grunn av høy trusselrisiko. Yahya forteller om barnemishandling, kriminalitet og religiøst hykleri i konservative innvandrermiljøer.

En annen dødstruet, dansk kulturskikkelse er Fleming Rose, redaktøren som trykte Muhammed-karikaturene. Også han dukker opp på festivalen.

Den britiske forfatteren Julian Barnes har takket ja til invitasjonen fra Norsk Litteraturfestival. Barnes har vært en av de mest populære og høyest aktede, britiske forfattere de siste åra. Han har skrevet romaner, noveller, essays og krim (under pseudonymet Dan Kavanagh) og har fått en rekke litterære priser, blant dem Man Booker Prize og The European Literature Prize. Hans nyeste , «Levels of Life», er en samling memoarer over kona som døde av kreft i 2008. Debatt-skapende Festivalen blir avsluttet med en konsert med Stein Torleif Bjella, som er blitt berømmet for sine litterære tekster. For «Vonde visu (Oh Yeah!)» fikk han både Spellemannprisen, Prøysenprisen og Bendiksenprisen. «Heim for å døy» er hans nyeste album.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer