Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Aaron Carter:

Slått til blods på konsert. Ble anklaget for å være rasist.

- Bye, Felipe! 

SCENEDRAMA: Et lite uheldig utsagn fra Aaron Carter skulle vise seg å få alvorlige konsekvenser for den amerikanske artisten. Ble beskyldt for å være rasistisk. Foto: NTB Scanpix
SCENEDRAMA: Et lite uheldig utsagn fra Aaron Carter skulle vise seg å få alvorlige konsekvenser for den amerikanske artisten. Ble beskyldt for å være rasistisk. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Fredag kveld ble den amerikanske sangeren Aaron Carter (30) slått til blods på scenen under sin egen konsert. Mannen som sto bak hendelsen var en musiker fra oppvarmingsbandet til Carter den kvelden.

Bakgrunnen for raseriutbruddet skal være basert på at den latinamerikanske musikeren følte seg urettferdig behandlet, og hevdet at Carter hadde slengt ut en rasistisk kommentar mot ham. Det skriver TMZ.

Konserten ble holdt på puben Loony Bin i USA, og hele situasjonen begynte med at musikeren i oppvarmingsbandet tok telefoner fra publikum og begynte å filme Carters opptreden fra scenen.

Dette syntes Carter var distraherende, og fikk dermed en sikkerhetsvakt til å fjerne musikeren fra scenen. Men idet vakta dro ham ut, skal Carter ha ropt ut det som mest sannsynlig satte fyr på hele situasjonen.

- Bye, Felipe! runget det fra scenen.

«Bye, Felicia!»

Uttrykket ble tolket som en direkte oversatt betydning fra det kjente begrepet «bye Felicia!», som ble skapt av filmen «Friday» fra 1995. I denne sammenhengen blir utsagnet sett på som en avvisende måte å si hadet på.

Urban Dictionary beskriver «Bye Felicia» som noe man sier når en person du ikke bryr deg om drar. Navnet deres blir dermed omgjort til Felicia, en person ingen hverken bryr seg om eller vet hvem er.

Selv forklarte Carter kommentaren på Twitter på lørdag, hvor han skriver at musikeren kastet seg over han etter at han sa farvel.

- Denne fyren kastet seg over meg etter at jeg sa han måtte gå, og ropte «Bye Felipe», som i den mannlige versjonen av «Bye Felicia»? Denne mannen måtte bare gå.

Reagerte kraftig

Musikeren reagerte tilsynelatende kraftig på uttalelsen, og så på det som en rasistisk kommentar rettet mot ham. Han stormet dermed tilbake til scenen, slo Carter til blods og ødela musikkutstyret hans.

Neste morgen skrev Carter om hendelsen på Twitter, for å understreke overfor sine fans at han slettes ikke er noen rasist.

- Bandet mitt består av tre fantastiske og svarte musikere, samt en italiensk gitarist fra Italia, tvitret Carter.

Etter tweeten har 30-åringen fått flere støttemeldinger fra fans, som blant annet sier at han ikke gjorde noe galt under konserten, og at han ikke må bry seg om det som skjedde på scenen.

Ifølge TMZ undersøker politiet nå angrepet.

Karriere

Aaron Carter (30) er en amerikansk sanger, og er mest kjent for å være lillebroren til Nick Carter fra bandet Backstreet Boys.

Året 1997 var et godt år for Carter karrieremessig. Han begynte med å ha sin første solopptreden som oppvarmer for Backstreet Boys da de spilte i Berlin, hvor han sang «Crush On You» av The Jets. Senere samme år ga han ut singelen «Crush on you», for så å gi ut sitt første album med navn «Aaron Carter».

Artisten har i årevis blitt omtalt som «The little prince of pop», og hans mor, Jane Carter, har skrevet en bok om den unge artistens vei til karriere og berømmelse.

Men ting har ikke alltid vært like lett for det berømte tenåringsidolet, og skilsmissen til foreldrene i 2003 skulle vise seg å være starten på en enorm nedtur for artisten. Det har senere ballet på seg med rusmisbruk, depresjon, millionsummer med gjeld og dødsfall i familien.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling