Slått ut av saueskalle

Navnet betyr «legemsbeskadigelse», og torsdag gikk det troll i ord for black metal-bandet Mayhem. En saueskalle fra scenen rammet en publikummer, som fikk brudd på hodeskallen.

Fredag kveld ble Per Kristian Hagen (22) operert på nevrokirurgisk avdeling ved Haukeland sykehus.

- Det går bra med meg, men jeg har jo litt vondt i hodet, sier han.

Hagen er pyrotekniker for Ralph Myerz & The Jack Herren Band og et kjent navn i musikklivet i Bergen.

Besvimte

Det var under Mayhems ekstranummer det gikk veldig galt.

På scenen hadde gruppa tre saueskaller og tre okseskaller. Vokalist Maniac hogde løs på en skalle med en kniv. Da han rykket kniven til seg, fulgte skallen med. Plutselig suste sauehodet ut blant publikum.

- Jeg liker Mayhem og fikk heldigvis med meg det meste av konserten. Da det smalt, sto jeg og snakket med en venninne. Så besvimte jeg, og ble hjulpet opp og hjem av venner. Dagen etter hadde jeg veldig vondt i hodet, dro til legevakta og ble sendt til sykehuset. De fant et brudd på hodeskallen, og under operasjonen trakk de ut igjen en del av skallen som ble trykt inn, sier 22-åringen tappert.

- Dette skal gå bra. Jeg håper bare jeg er frisk igjen til å kunne dra på turné med Ralph Myerz 18. mars.

Anmeldt

- Dette bare viser at alt kan skje på en Mayhem-konsert, sier Rune Eriksen, alias Blasphemer i Mayhem.

Ifølge opplysninger Dagbladet sitter inne med, skal faren til 22-åringen ha anmeldt forholdet.

- Ja, vi har mottatt en anmeldelse her på Hordaland politidistrikt, sier Osvald Nordvik. Han vil ikke si hva anmeldelsen lyder på.

I Mayhem har de tatt politianmeldelsen med fatning.

- Det var et uhell. Vi sikter jo ikke på folk, sier Blasphemer. han lover å sette opp «PK» på gjestelista på neste konsert i Norge.

Mayhem er superstjerner innenfor sjangeren. Konserten i Bergen torsdag og Skien fredag var oppvarming til turneen de skal ut på.

- Vi skal spille en serie konserter i Mexico og Colombia. Til sommeren kommer det nytt album fra Mayhem, og så blir det full pinne i 2004 med verdensturné, sier Blasphemer i Mayhem.

MÅTTE OPERERE: Per Kristian Hagen ble truffet av en tre-fire kilo tung saueskalle under en Mayhem-konsert.