«Slavekontrakt» bandt D.D.E i fem år

MOMARKEDET (Dagbladet): Før D.D.E. slo igjennom lovte de Røde Kors å spille for luselønn fram til neste årtusen. I fem år har løftet kostet dem tusenvis av kroner årlig. Men til gjengjeld får millionærene kjøre gratis karusell.

«Rompa mi» og «Vinsjan på kaia» får musikkanmelderne til å reise bust. Dét gir tusenvis av små barn fullstendig blaffen i. I går koret de små fansene Norges mest populære rompesang på Momarkedet.

Liten lønn

En opptreden som koster D.D.E. store penger.

For fem år siden skrev de årtusenkontrakt på å spille for samme honorar fram til neste millenium. Da var D.D.E. helt ukjente. Like etter slo de igjennom for fullt, og honorarkravene føyk i været. Bare ikke på Momarkedet, der de var bundet til å spille for amatørlønn. Verken D.D.E. eller arrangøren vil røpe tallene, men Røde Kors innrømmer: Vi tjener stort på kontrakten.

Det har D.D.E. råd til: De har solgt over 600 000 plater.

- Og i november kommer en foreløpig navnløs juleplate. Med 13 nye julesanger. Neste år slipper vi en ny «vanlig» plate, sier frontfigur Bjarne Brøndbo. Mellom karusellkjøring og slikkepinnespising spilte D.D.E først for småbarna på Momarkedet i går ettermiddag. Og seint i går kveld var det voksenkonsert.

Med romper og vinsjer på repertoaret.

Travel høst

- Tilhørerne vil ha det. De betaler lønna vår og da får de bestemme sangene. Vi er ikke lei dem. Er du? spør Bjarne Brøndbo.

- Vi har en travel høst og vinter foran oss. Men nyttårsaften tar vi fri. Om ikke Kjell Inge Røkke arrangerer en kjempefest og betaler oss en liten årslønn for å spille, sier Brøndbo og høster latterbrøl fra seks andre D.D.E.-er.