Slavemoral

Når den ytre virkeligheten framstilles som «et tapt prosjekt», blir mulighetene i «den indre verden» tilsynelatende uendelige

OVERDREVEN TILPASNING: «En komisk og sår påminnelse på det fikk vi tidligere i sommer da deltakere på kjendiscoachen Tony Robbins motivasjonskurs «Unleash the Power Within» i San Jose, California ble bedt om å gå på brennende kull og flere endte opp med annen- og tredjegrads forbrenninger,» skriver kronikkforfatteren.
OVERDREVEN TILPASNING: «En komisk og sår påminnelse på det fikk vi tidligere i sommer da deltakere på kjendiscoachen Tony Robbins motivasjonskurs «Unleash the Power Within» i San Jose, California ble bedt om å gå på brennende kull og flere endte opp med annen- og tredjegrads forbrenninger,» skriver kronikkforfatteren. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Er glasset ditt halvfullt eller halvtomt? Ifølge positiv tenkning-bevegelsen er svaret du gir avslørende for om du er en optimist eller pessimist, og utslagsgivende for alt fra helsen din til karriereutviklingen. Innvielsen i den positive tenkningens hemmeligheter er nå tilgjengelig i et vell av selvhjelpsbøker og - kurs, som alle lover mottakeren en mer konstruktiv takling av tilværelsen.

Men mantraet om at nøkkelen til suksess går gjennom dine tanker kan fort bli virkelighetsfornektende. En komisk og sår påminnelse på det fikk vi tidligere i sommer da deltakere på kjendiscoachen Tony Robbins motivasjonskurs «Unleash the Power Within» i San Jose, California ble bedt om å gå på brennende kull og flere endte opp med annen- og tredjegrads forbrenninger. Etter de fornærmedes utsagn å dømme må imidlertid kurset ha vært en formidabel suksess. Til New York Times sier en kvinne at hun ikke klandrer arrangøren, men seg selv fordi hun begynte å tvile, mens en annen forbrent deltaker kritiserer pressen for alltid å fokusere på det negative. Uttalelsene illustrerer at viljen til å slutte opp om ideen om at alle kan oppnå hva de måtte ønske bare man forvalter sine kognitive ressurser rett, er stor i Vestens kulturelle klima med selvrealisering som en livsviktig verdi.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer