Slaver i takt

Audioslave har blitt et skikkelig band.

CD: Er Audioslave blitt et band? Det er det naturlige spørsmålet når konstellasjonen mellom Rage Against The Machines (RATM) instrumenter og Soundgardens vokal slipper annenalbumet «Out Of Exile». Første selvtitulerte forsøk (2002) fungerte som to

forskjellige velsmurte maskinerier som var kompatible: Chris Cornells imponerende stemmeprakt og Rage-trioens protestkomp anført av gitarist Tom Morellos svimlende gitarakrobatikk. Men denne gang må man forvente noe mer, en sum annerledes enn delene om du vil. Og det er et skifte bandet selv har signalisert i intervjuer.

Musikalsk svarer Cornell & Co et tja, og det får holde når man snakker om så tydelige musikalske signaturer. «Nye» Audioslave er mest til stede i alle de rolige låtene (de som venter på 12 rockebeist av noen låter må høre seg om et annet sted). Singelen «Be Yourself» er et godt eksempel: En avbalansert ballade med klassisk hardrock i bunn, Morellos tydelige strenger og en nærværende, intens og følsom Cornell. Audioslave driver Led Zeppelinsk lekenhet i «Dandelion» og «Man or Animal» , der Morello i sistnevnte får briljere, eller irritere, med litt sciencefiction-gitar. Supergruppa er død. Lenge leve bandet Audioslave.