Slavesønnen som var større enn Mozart

USAs andre president kalte ham «Europas dyktigste mann».

MYE MER: Joseph Bologne var så mye mer enn Mozart. Han kjempet mot slaveriet, skapte en barnemusikal og ledet fra 1792, under den franske revolusjon, det første regimentet (St. Georges-legionen) i Europa bestående av fargede. Foto: NTB Scanpix
MYE MER: Joseph Bologne var så mye mer enn Mozart. Han kjempet mot slaveriet, skapte en barnemusikal og ledet fra 1792, under den franske revolusjon, det første regimentet (St. Georges-legionen) i Europa bestående av fargede. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Joseph Bologne var sønn av en slave fra Senegal. I begynnelsen av september ble en nyhet presentert på Den internasjonale dansemessen i Düsseldorf: Cleveland-Havana-balletten vil fra og med 2019 tilby verden en unik klassisk ballettforestilling, nemlig «Le Chevalier, The Black Mozart».

Danserne fra Cuba og USA vil slik fortelle den utrolige historie om «den første klassiske komponisten av afrikansk opprinnelse». Han som var favoritten til dronning Marie Antoinette i Versailles. Nemlig 1770-tallets superstjerne i Frankrike: Joseph Bologne (1745–1799), også kjent som Chevalier de Saint-George.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer