Anmeldelse: Slayer - Tons of Rock

Slayer filleristet Fredriksten Festning

Thrash-kongene har klokket inn toppformen.

Foto: Kenneth Sporsheim
Foto: Kenneth Sporsheim Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KONSERT: Slayer og høye festningsmurer - er det noe å ikke like her? Vi har etter hvert kommet til et punkt hvor vi kan kalle Slayer norgesvenner. De var et av hovednavnene under den første Tons of Rock-festivalen og har ellers frekventert klubb-, arena- og festival-settinger her til lands de siste ti årene.

Så, det er åpenbart de små marginene som avgjør om konserten er noe for bøkene eller nok en dag på jobben. Man kan alltid stole på at Huntington Park-gjengen leverer spillemessig gode konserter. Slayer har alltid vært av de mest velspillende bandene i vennegjengen, som blant annet inkluderer Metallica, Anthrax og Megadeth, men med halvparten av klassikerbesetningen død eller parkert, må de grave litt dypere for å bevise at de fremdeles er å regne med.

Heldigvis for de håpefulle som har samlet seg på Fredriksten-festning har ikke gjengen til hensikt å overlate ting til tilfeldighetene, «Repentless» fra bandets siste plate åpner ballet på formålstjenelig vis, før «Antichrist» bærer bud om at Slayer skal grave i katalogen. Låter som «Chemical Warfare» kommer trillende side om side med nyere gull som «Disciple» og klassikermateriale som «Mandatory Suicide» og «Postmortem». Hele veien med Kerry King intensivt hodenikkende på høre flanke og Gary Holt travelt opptatt med å levere thrash-solor med passe doser melodi og villskap.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer