Sleit landeveien i ti år

Bjarne Brøndbo hadde spilt i danseband med Bård Jørgen «Bosse» Iversen i ti år før de til slutt ble folkehelter i D.D.E.

I saken Tylden & Co. har anlagt mot D.D.E. benyttet Brøndbo anledningen til å fortelle om Namsos-gruppas lange vei mot toppen. I mange år sleit de landeveien under navnet After Dark.

  • Jeg og Bosse har spilt sammen siden 84. Siden 86 har vi stort sett vært den samme gjengen som vi er i dag. Utover på 80-tallet ble vi et lokalt, meget godt besøkt live-fenomen.
  • Et slags gjennombrudd fikk vi i 1988 på femårsjubileet til Plateselskapet AS i Trondheim. (Plateselskapet er forgjengeren til Norske Gram som seinere ble D.D.E.s selskap, red. anm.). Ivar Dyrhaug var der, likeså Dance With A Stranger, Halvdan Sivertsen, Hans Rotmo, Terje Tysland og Åge Aleksandersen. Vi fikk masse klapp på skuldra den kvelden, og en spire ble sådd i oss.
  • Åge lurte i kulissene da vi bestemte oss for å lage en singel. Han produserte, og vi ga den ut sjøl. Låta «Flamma» lå 13 uker på Norsktoppen. Vi var blitt et navn i Midt-Norge.
  • Etter det stiftet vi vårt eget a/s og søkte Statens nærings- og distriktsutviklingsfond om støtte på 200000 kroner til plateinnspilling. Utover det stilte vi med 250000 kroner på egen hånd.
  • EMI, Sony, BMG; det var flere som skrøt av oss, men ikke noe napp før vi møtte Audun Tylden. Han likte oss og trodde han kunne selge 5000 plater i lokalmarkedet. Vi syntes 5000 var et vanvittig fint tall.
  • Da vi passerte 25000 solgte av «Rai, rai» et halvt år seinere var Tylden & Co. superfornøyde, men vi så at vi kunne selge 100000, fortalte Brøndbo.