DEBATT

Eldreomsorg:

Sleivete fra eldrebyråden om Frognerhjemmet

Å legge skylden på de borgerlige for nedleggelsen av Frognerhjemmet er i beste fall en tåkelegging for å dreie debatten vekk fra noe ubehagelig.

HØYST MERKVERDIG: Eldrebyråd Tone Tellevik Dahl forklarer at de borgerlige partiene har satt «bestemor på anbud i stor stil, uten å samtidig ha oversikt eller kontroll på hva dette kan medføre uten god styring».

Det er en høyst merkverdig påstand, skriver artikkelforfatteren. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
HØYST MERKVERDIG: Eldrebyråd Tone Tellevik Dahl forklarer at de borgerlige partiene har satt «bestemor på anbud i stor stil, uten å samtidig ha oversikt eller kontroll på hva dette kan medføre uten god styring». Det er en høyst merkverdig påstand, skriver artikkelforfatteren. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Byråd Tone Tellevik Dahl legger skylden på de borgerlige for nedleggelsen av Frognerhjemmet i Dagbladet 23. mai. Det er i beste fall en tåkelegging for å dreie debatten vekk fra noe ubehagelig.

Hun forklarer at de borgerlige partiene har satt «bestemor på anbud i stor stil, uten å samtidig ha oversikt eller kontroll på hva dette kan medføre uten god styring».

Det er en høyst merkverdig påstand. Sannheten er at ni sykehjem og to aldershjem eid av ideelle stiftelser har kontrakter som går ut på slutten av året. Grunnen til det er at da disse ble inngått i 2011, var det ikke krav om anbudskonkurranser. Disse institusjonene hadde fått sine kontrakter forlenget ved direkte anskaffelser, som hadde vært vanlig i alle år før det.

Nå er reglene endret og kommunen må legge kjøp av tjenester ut på anbud. Når det gjelder de kommersielt drevne sykehjemmene har de kontrakter som har utløpsdatoer som går over flere år. Flere nye anbudsprosesser som vil sikre fortsatt drift, samt ny kapasitet er i gang, akkurat som planlagt.

Til slutt skriver byråden at det «finnes ikke ett parti som har vært mot at eldre skal ha enerom, eget bad og trygghet for at hjemmene er brannsikre og har god luft», nettopp, det har vi stått sammen om og arbeidet startet for flere år siden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer