Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Eldreomsorg:

Sleivete fra eldrebyråden om Frognerhjemmet

Å legge skylden på de borgerlige for nedleggelsen av Frognerhjemmet er i beste fall en tåkelegging for å dreie debatten vekk fra noe ubehagelig.

HØYST MERKVERDIG: Eldrebyråd Tone Tellevik Dahl forklarer at de borgerlige partiene har satt «bestemor på anbud i stor stil, uten å samtidig ha oversikt eller kontroll på hva dette kan medføre uten god styring».

Det er en høyst merkverdig påstand, skriver artikkelforfatteren. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
HØYST MERKVERDIG: Eldrebyråd Tone Tellevik Dahl forklarer at de borgerlige partiene har satt «bestemor på anbud i stor stil, uten å samtidig ha oversikt eller kontroll på hva dette kan medføre uten god styring». Det er en høyst merkverdig påstand, skriver artikkelforfatteren. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Meninger

Byråd Tone Tellevik Dahl legger skylden på de borgerlige for nedleggelsen av Frognerhjemmet i Dagbladet 23. mai. Det er i beste fall en tåkelegging for å dreie debatten vekk fra noe ubehagelig.

Hun forklarer at de borgerlige partiene har satt «bestemor på anbud i stor stil, uten å samtidig ha oversikt eller kontroll på hva dette kan medføre uten god styring».

Det er en høyst merkverdig påstand. Sannheten er at ni sykehjem og to aldershjem eid av ideelle stiftelser har kontrakter som går ut på slutten av året. Grunnen til det er at da disse ble inngått i 2011, var det ikke krav om anbudskonkurranser. Disse institusjonene hadde fått sine kontrakter forlenget ved direkte anskaffelser, som hadde vært vanlig i alle år før det.

Nå er reglene endret og kommunen må legge kjøp av tjenester ut på anbud. Når det gjelder de kommersielt drevne sykehjemmene har de kontrakter som har utløpsdatoer som går over flere år. Flere nye anbudsprosesser som vil sikre fortsatt drift, samt ny kapasitet er i gang, akkurat som planlagt.

Til slutt skriver byråden at det «finnes ikke ett parti som har vært mot at eldre skal ha enerom, eget bad og trygghet for at hjemmene er brannsikre og har god luft», nettopp, det har vi stått sammen om og arbeidet startet for flere år siden.

Hvorfor da denne trangen til å rakke ned på de borgerlige partiene? Anbud og konkurranse har løftet eldreomsorgen i Oslo, at enkelte eldre sykehjem ikke klarer å møte fremtidens krav har vi visst lenge og derfor er planene lagt for å både bygge nytt og oppgradere eksisterende.

Skal vi lykkes med å fremme de ideelle sykehjemmene, som alle i bystyret er enig om, må vi invitere til anbud. Det er både bra, men det er også et lovkrav.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media