Sleivspark

I grenselandet mellom fotballgalskap og poesinnssykdom har Dagblad-journalist Tom Stalsberg begått en gjennombruddshissig diktsamling om Manchester United - på nynorsk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Fotball-litteraturen er ikke lenger hva den var, og etter Nick Hornbys banebrytende fotballkultklassiker «Tribunefeber» vil den aldri bli det samme, heller.

Norsk Ukeblad

- Etter å ha lest «Tribunefeber» skjønte jeg at jeg kunne sette mitt eget lille avvik i system. Det er jo ikke helt normalt å sitte på Eidsvoll og være desperat opptatt av et fotball-lag i Nord-England, sier den skriveføre fotballidioten, som begynte å lage små snutter og dikt om sine engelske helter for 20 år siden.

Ragnar Hovland har gitt Stalsbergs bokmålske sleivspark nynorsk språkdrakt nr. 10, og «United - lyriske feilpasningar frå ein raud djevel» skal også oversettes til engelsk.

I går møtte Stalsberg Manchester United på trening, og både Beckham, Ole Gunnar og resten av stjernene fikk hvert sitt eksemplar.

George er Best

Men George er fortsatt Best. Ikke engang møtet med Eric Cantona - Frankrikes største filosof, ifølge forfatteren selv - kan måle seg med den gamle legenden. Forfatteren møtte den franske stjernespissen første gang da han våget seg inn på hjemmebanen Old Trafford i fjor. Da spilte United mot Newcastle og Solskjaer fikk rødt kort. Det ble det dikt av.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer