Anmeldelse: OnklP & De Fjerne Slektningene - «fYRE: Mornings/Nattings»

Slektstreff med hyllest til velour-treningsdressenes glansdager

OnklP & De Fjerne Slektningene fyrer opp.

Nytt album: Slektstreffet vi aldri ønsker skal ta slutt. Foto: Jørn Veberg
Nytt album: Slektstreffet vi aldri ønsker skal ta slutt. Foto: Jørn Veberg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

ALBUM: Karrieren til OnklP har vært en berg-og-dal-bane siden han først debuterte på den norske hiphop-scenen. En reise preget av hyllet musikk i diverse ender av rapskalaen, avisoppslag om rus og kemner-beef, og ikke minst en kommersiell snuoperasjon av episke dimensjoner.

Samarbeidet med kompisene i Slekta skulle egentlig ikke ha vært mulig å gjennomføre uten tonnevis av kleinhet. Isteden ble koalisjonen et foreløpig høydepunkt i 34-åringens allerede kvalitetssterke katalog. Overraskende perfeksjonert balanse mellom gitarrocken til Oslo Ess og rapperens alltid like uanstrengte og tilbakelente flow.

Fire år etter gruppedebuten, fyrer gjengen nå både opp en feit mornings og nattings i et todelt albumprosjekt som imponerende nok tar eventyret enda et steg videre. Sparket i gang av et gitarriff som oser av 70-tallsnostalgi («Lånt tid»), er skivas første del en lettere versjon av landets «farligste boyband».

Bluesreggae-kompet på «Kommer ikke hjem» (med Pant fra Herreløse) er selve soundtracket til sommerdager i Sofienbergsparken, mens det allsangvennlige refrenget på Jaa9-samarbeidet «Skrevet i stein» nærmer seg de generiske melodioppskriftene som preger dagens radiobølger. Heldigvis uten å vippe over på feil side.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer