Slektstreff

I forrige uke kunne Just Entertainment gledestrålende meddele at det endelig var duket for en ordentlig hiphopfestival i Oslo. Med 50 Cent i spissen går Interstate - Løkka 2004 av stabelen lørdag 14. august. Begivenheten skal være et hiphopalternativ i et festivallandskap som ifølge arrangørene «drukner i gammelmodige rockefestivaler». En rask kikk på programplakaten bekrefter at det meste er ved det samme gamle. Selv om festivalen er ny, tilbyr den dessverre bare resirkulerte konsertopplevelser.

DET ER 50 CENT

som er festivalens hovedattraksjon og årsaken til at arrangørene kan operere med et ønsket publikumstall på 15 000. Da han gjestet Oslo Spektrum i fjor høst, trakk han fullt hus på 8000. Måneden etter kjøpte 4000 trondheimsstudenter konsertbillett da han sveipet innom UKA. Ingen tvil om at 50 Cent har draget på publikum. Nettopp derfor burde det også være rom for et variert og spennende tilleggsprogram.

DET ER DET

dessverre ikke. «Jeg er vaktbikkje for programmet og passer på at det blir en ekte hiphopfestival,» sa Tommy Tee da Dagbladet intervjuet ham i forrige uke. Han har fått tildelt en slags kuratorrolle for festivalprogrammet. Påfallende mange av artistene på Interstate - Løkka 2004 har dermed beina godt plantet i Tommy Tees produksjonsselskap Tee Productions. Svenske Ken Ring og Tommy Tee gir ut plate sammen 28. juni. Brorparten av den resterende artistlista, Petter, Gatas Parlament, Son of Light, Noora Noor, Kevin fra Warlocks, Diaz, Equicez, DJ Herkules og Loudmouf Choir har alle tidligere samarbeidet med Tommy Tee.

ALL ÆRE TIL

arrangørene for at de forsøker å dra i gang en storstilt hiphopbegivenhet i Oslo. Likevel er det litt trist at programplakaten fortoner seg som et slektstreff for Tee-klanen. Nå er selvfølgelig hiphopmiljøet i Norge så lite at det er uunngåelig å eksponere de samme artistene gang på gang, men litt mer bredde og noen nye navn hadde likevel vært å foretrekke.