Slemme Alice i monsterland

Den middelaldrende Alice Cooper viser fortsatt verden hvor ond han er med sminke, giljotin, blytunge gitar-riff og snerrende tekster.

Alice Cooper er rockemonster på scenen. Prestesønnen fra Detroit heter egentlig Vincent Furnier. Noe av det fine med Alice Cooper er at han aldri gir seg, selv om anmelderne erklærte ham slapp og patetisk for lenge siden.

Nå er han tilbake igjen, selv om ikke det siste albumet hans, «Brutal Planet» (2000), har høstet bare lovord.

Først var Alice Cooper et helt band, men det ble oppløst i 1974. Plata de er mest kjent for er kanskje «Love It To Death» (1971) eller «School\'s out» (1972). Alice Cooper fortsatte å holde på det provoserende kvinnenavnet som soloartist.

På scenen driver Alice Cooper, foruten å synge, med hårreisende og halsbrekkende stunts. Han har blant annet for vane å «ta livet av seg selv» hver forestilling, kose med enorme slanger eller gulpe opp store mengder blod.

Sammen med blant andre Kiss revolusjonerte Alice Cooper rocken. De kom opp med make up-triks vi sent vil glemme og kostymer som tok pusten fra alle og enhver.

Med seg på konserten har Alice nok en heavyrocklegende, nemlig Ronnie James Dio. Han var stemmen i Richie Blackmore\'s Rainbow og i Black Sabbath etter Ozzy Osborne.

Vel møtt til en grusom affære på «Monsters of the millennium», som turnéen heter.

For å lese mer om artistene kan du ta en kikk på www.alicecoopershow.com eller www.ronniejamesdio.com.