Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Slemme jenter

De slemme jentene kan ikke la Michael Douglas i fred, Først var det Glenn Close i «Farlig Begjær», så var det Sharon Stone i «Basic Instinct» og nå i «Avsløringen» gjør Demi Moore sitt beste for å ta knekken på ham.

«Avsløringen» er en kontor-triller om sexpress i revers med artig glimt inn i datateknologiens påstått vidunderlige verden med avanserte spill, ymse kommunikasjon pr. skjerm, hvor av såkalt -mail, laserbilder, virtual reality og meget mer.

I ti år har Tom Sanders (Douglas) vært en trofast og kreativ medarbeider på mellomlederstadiet i high-tech firmaet DigiCom i Seattle, da firmaet får en ny boss - Meredith Johnson (Moore) - Toms gamle flamme fra før giftemål og barn. Hun legger klart og greit an på sin underordnede. Da hhan, ikke uten visse problemer, avviser henne, kommer hevnens time: den snedige damen snur tingene helt på hode og anklager ham, Tom, for sexpress, med diverse følger i arbeidsmiljøet og på hjemmeplan.

Som i de forrige filmene der Douglas var det fjertred sex-offer, blir også nå kvinnelig seksualitet demonisert, gjort til en farlig, destruktiv kraft som bare legger øde. Boss Meredith er nemlig erotisk aggressiv og kamuflerer ikke sine lyster, hun bruker skruppelløst sin sjefsposisjon til ymse andre posisjoner i intimsfæren. Som mangen mann, kunne man jo si - de fleste av dem riktignok lite demoniske, om aldri så plagsomme for de plagede.

Det er blant annet filmer som «Avsløringen» som styrker argumentasjonen til dem som hevder at moderne kvinnesak i disse årene opplever et "backlash": At nå slår mennen tilbake.

Du kan jo se selv: For min del opplevde jeg filmen som både meget underholdende og meget reaksjonær.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media