Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Slengte seg i lysekrone - fikk 4,7 mill. for å slutte

- Du kan kalle det en sluttpakke.

FALLSKJERM: Lasse Hallberg har fått flere millioner etter at han sluttet i Rubicon. Her sammen med produsent David Chase og skuespiller Tony Sirico på den amerikanske premieren av «Lilyhammer». Foto: AFP / NTB scanpix
FALLSKJERM: Lasse Hallberg har fått flere millioner etter at han sluttet i Rubicon. Her sammen med produsent David Chase og skuespiller Tony Sirico på den amerikanske premieren av «Lilyhammer». Foto: AFP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det er Dagens Næringsliv som i dag skriver at TV-produsenten Lasse Hallberg (57) mottok 4,7 millioner kroner etter å ha fått sparken som Rubicon-sjef i fjor sommer.

- Dette er summen som Lasse Hallberg fikk etter forliket i fjor, du kan kalle det en sluttpakke eller en kompensasjon, sier administrerende direktør i Rubicon, Pål Kruke Kristiansen.

Gikk til sak I april i fjor tok Hallberg permisjon fra Rubicon på ubestemt tid, før han et par uker senere sluttet.

Etter å ha blitt avskjedighet, saksøkte han Rubicon TV og Metronome Spartacus. Saken endte i et forlik.

Kristiansen bekrefter også at de 4,7 millioner kronene kom i tillegg til Hallbergs lønn for regnskapsåret. Hallberg sier imidlertid til avisa at han ikke kjenner igjen tallet, og at han ikke har mulighet til å kommentere saken.

Lysekrone-nachspiel Det var i et intervju med VG Helg i fjor at Hallberg avslørte årsaken til det som angivelig skal ha ført til uenigheter i produksjonsselskapet.

 Det begynte med et fuktig nachspiel i fjor vår på en restaurant i Cannes, der TV-messen arrangeres to ganger i året.

- Det ender med at jeg tar tak i en lysekrone som henger i taket, for å svinge meg i den. Så løsner den. «Det var jo dumt», tenkte jeg. Men folk bare lo. Så går vi videre til et sted som heter Scandinavian Terrasse, hvor vi er hvert år. Der begynner jeg å lekeslåss med noen kolleger fra inn- og utland. Jeg gir en av dem en smekk, men han blir så irritert. Ja, rett og slett forbanna, sa han til magasinet i fjor.

Stockholm-fødte Hallberg har vært tilknyttet både MTV og TV3, men er mest kjent for å lage reality-tv. Han var mannen som fikk «Big Brother» til Norge, og står også bak tv-suksesser som «Mandagsklubben», «Ekstrem oppussing», «Amazing Race» og «Mesternes mester».

Nylig har han hatt stor suksess som «Lilyhammer»-produsent, og har fått Gullruten-priser for barnedramaserien «Dauinger» og første sesong av «Ari og Per».

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!